SorS 2020

 

 

 Susret osiguravača i reosiguravača - SorS

Sarajevo

 


Poštovane kolegice i kolege,

Zahvaljujem vam se na učešću u radu i glasanju po tačkama dnevnog reda 30. vanredne sjednice Skupštine udruženja SORS, koja je okončana 8. 7. 2020. u 15.00 sati.

Od 33 člana, glasao je ukupno 31 član (93,94%), tako da je Skupština imala kvorum i mogla punopravno odlučivati.

Po tačkama dnevnog reda rezultati glasanja su bili:

1. Izbor predsjednika i zamjenika predsjednika Skupštine Udruženja SORS za period 2020./2021. godina

  • Prijedlog za predsjednika Skupštine je dosadašnji zamjenik predsjednika gosp. Edib Galijatović, predsjednik Uprave Triglav osiguranja d.d. Sarajevo
  • Prijedlog za zamjenika predsjednika Skupštine je gosp. Nebojša Šćekić, Izvršni direktor Sava osiguranja a.d. Podgorica

Svi su glasali ZA, tako da su predsjednik Skupštine Udruženja SORS i zamjenik predsjednika Skupštine Udruženja SORS izabrani jednoglasno.

2. Usvajanje zapisnika sa 29. sjednice Skupštine

Svi su glasali ZA, tako da je zapisnik sa 29. redovne sjednice Skupštine Udruženja SORS usvojen jednoglasno.

3.    Donošenje Odluke o neodržavanju 31. SORS-a 2020 zbog Covida-19, s tim da će se izdati i članovima Udruženja distribuirati Zbornik radova

Svi su glasali ZA, tako da je odluka o neodržavanju 31. SORS-a donijeta jednoglasno, a Zbornik radova koji je u pripremi za SORS 2020. će biti izdat i distribuiran članovima Udruženja. Udruženje će izmiriti troškove pripreme, izdavanja i slanja Zbornika kao i troškove načinjene u pogledu organizacije ovogodišnjeg SORS-a, a koji se po navedenoj odluci neće održati.


Čestitam novoizabranim predsjedniku Skupštine Udruženja gosp. Edibu Galijatoviću i zamjeniku predsjednika Skupštine Udruženja gosp. Nebojši Šćekiću na izboru.

Na veliku žalost svih nas, ovogodišnje susrete smo morali otkazati iako sam se radovao ponovnom viđenju s vama ovdje u Sarajevu.

Ujedno, dosadašnjem predsjedniku Skupštine Udruženja gosp. Marku Jazbecu se zahvaljujem na radu i odličnoj saradnji u njegovom mandatu. U ovim okolnostima ograničenog kretanja i ograničenih mogućnosti možemo se samo sa zadovoljstvom sjetiti boravka u Ljubljani kada je gosp. Jazbec kao zamjenik predsjednika Skupštine bio domaćin 25. sjednice Skupštine te su se on i Sava RE pokazali kao sjajni domaćini. Naravno, i sva ostala druženja uz sjednice Skupštine su bila izvanredna i nadam se da ćemo uskoro moći nastaviti s radom Udruženja na uobičajeni način i da ćemo se moći i okupiti, raditi, razgovarati i družiti se.

Uz želje za dobro zdravlje i svako dobro,

Zlatan Filipovic, generalni sekretar
 

 

Izvještaj sa SorS 2019.

 

Na SorS-u kao najvećem skupu osiguratelja regije, okuplja se oko 200 sudionika s ciljem razmjene postojećih iskustava, međusobnog i upoznavanja s trendovima u osigurateljnoj struci. SorS je kroz desetljeća svog održavanja ugostio i brojna svjetski poznata društva kao što su AON, Gen Re, Trust Re, Munich Re, Partner Re, SCOR, Swiss Re, Willis i druga, što samo dodatno potvrđuje ugled i značaj koji ovaj susret zauzima u industriji osiguranja.

 

Predsjednik Skupštine udruženja SorS:
Edib Galijatović
predsjednik Uprave Triglav osiguranja d.d., Sarajevo
 
Generalni sekretar
udruženja SorS:
Zlatan Filipović
direktor, Bosna Re
Medijski pokrovitelj:
Časopis Svijet osiguranja
Glavni urednik: Nikola Milijević