Korisne informacije

Vremenska prognoza za Sarajevo
 

O SARAJEVU

Sarajevo je glavni grad Bosne i Hercegovine, i predstavlja administrativni, privredni, kulturni, akademski i sportski centar zemlje. Grad Sarajevo čine četiri opštine: Stari Grad, Centar, Novo Sarajevo i Novi Grad. Okružen je olimpijskim planinama Bjelašnicom, Igmanom, Jahorinom i Trebevićem.  Najviše turističkih atrakcija se nalazi u starom dijelu grada, Baščaršiji. Laganom šetnjom posjetitelj za kratko vrijeme obiđe centralnu jezgru grada, koja je sa ostalim dijelovima grada i okolicom povezana dobro organizovanim javnim gradskim prevozom.

 

O HOTELU HOLIDAY

Hotel Holiday je moderan i luksuzan hotel smješten u samom srcu Sarajeva i epicentru poslovnih zbivanja. Hotel je projektirao proslavljeni bosanski arhitekt Ivan Štraus u periodu 1982-1983 te je isti otvoren za XIV Zimske olimpijske igre Sarajevo 1984. godine i od tada je, kao svjedok novije povijesti Bosne i Hercegovine, postao nezaobilazno mjesto za poslovne putnike i turiste.

Prostoran i komforan, modernog enterijera s intimnom atmosferom, Hotel Holiday se prostire na deset etaža sa ukupno 380 ugodno opremljenih smještajnih jedinica, od kojih su 364 sobe i 16 apartmana. Sve hotelske sobe su klimatizirane s TV-om i mini barom, kupaonicom s kadom i tušem, sušilom za kosu i ogrtačima. Sve navedene smještajne jedinice uključuju prostor za sjedenje, satelitsku TV i besplatni internet.

Pored navedenog, hotel raspolaže s garažnim prostorom kapaciteta 50 parking mjesta i otvorenim parking prostorom prigodnim za putničke automobile i autobuse kapaciteta preko 500 parking mjesta.Check-in: od 14.00 sati
Check-out: do 12.00 sati


Doručak: od 6 do 10 sati

Adresa:  

Hotel Holiday
Zmaja od Bosne 4
71000 Sarajevo
Bosnia and Herzegovina

Tel. +387 33 288-200

Web: http://www.hotelholiday.ba


Položaj na mapi: