Korisne informacije

Vremenska prognoza za Sarajevo
 

O SARAJEVU

Sarajevo je glavni grad Bosne i Hercegovine, i predstavlja administrativni, privredni, kulturni, akademski i sportski centar zemlje. Grad Sarajevo čine četiri opštine: Stari Grad, Centar, Novo Sarajevo i Novi Grad. Okružen je olimpijskim planinama Bjelašnicom, Igmanom, Jahorinom i Trebevićem.  Najviše turističkih atrakcija se nalazi u starom dijelu grada, Baščaršiji. Laganom šetnjom posjetitelj za kratko vrijeme obiđe centralnu jezgru grada, koja je sa ostalim dijelovima grada i okolicom povezana dobro organizovanim javnim gradskim prevozom.

 

O HOTELU BRISTOL

Hotel Bristol Sarajevo, prvi internacionalni hotel u Bosni i Hercegovini, odlikuje suvremeni dizajn, elegantni restorani i vrhunski opremljene sale za sastanke. To je jedan od najpoznatijih poslovnih hotela u Sarajevu koji nosi titulu Vodećeg hotela u Bosni i Hercegovini u 2012. godini, a koju dodjeljuje World Travel Awards. Prvi put otvoren 1973. godine, idealno je lociran na desnoj obali rijeke Miljacke duž Vilsonova šetališta, jednog od najpopularnijih šetališta grada. 10-minutna vožnja dijeli vas kako od Starog grada Baščaršije, tako i od Međunarodnog aerodroma Sarajevo.Check-in: od 14.00 sati
Check-out: do 12.00 sati


Doručak: od 6 do 10 sati

Adresa:  

Hotel Bristol Sarajevo
Fra Filipa Lastrića 2
71000 Sarajevo
Bosnia and Herzegovina

Tel. +387 33 705 000

Web: http://www.bristolsarajevo.com


Položaj na mapi:


 

Upute za dolazak s aerodroma


Dolazeći sa Međunarodnog aerodroma Sarajevo preko ulice Kurta Schorka u pravcu Centra, skrenite lijevo na raskršću Stupska petlja. Skrenite u prvu ulicu desno i doći ćete na Bulevar Meše Selimovića. Potom nastavite ravno i slijedite tramvaj. Nakon 4 km naići ćete na Hotel Bristol Sarajevo sa svoje desne strane.

Za GPS navigaciju, molimo koristite jednu od navedenih opcija: “Zmaja od Bosne”, “Fra Filipa Lastrića”, “Novo Sarajevo”.

Udaljenost od hotela Bristol:

    Međunarodni aerodrom Sarajevo: 6 km/3.7 milja (15-minutna vožnja)
    Centralna željeznička stanica Sarajevo: 2 km/1.25 milja (5-minutna vožnja)
    Centralna autobuska stanica Sarajevo: 2 km/1.25 milja (5-minutna vožnja)

DETALJNE UPUTE

Upute na mapi: