Predavači i panelisti

SorS 2024Snježana Bertoncelj
 


ŽIVOTOPIS: Diplomirala je matematiku na Prirodoslovno matematičkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, a 2001. godine završava dodatnu aktuarsku edukaciju u organizaciji Faculty and Institute of Actuaries, London, Matematičkog odjela PMF-a i Hrvatskog aktuarskog društva te stiče status ovlaštenog aktuara. Od početka poslovne karijere radi najvećim dijelom u domeni životnih osiguranja te bankoosiguranja, najprije u Allianz Zagreb odakle s pozicije direktorice Sektora životnih osiguranja 2005. prelazi na mjesto predsjednice Uprave novoosnovanog Erste osiguranja koje uspješno vodi do 2018. kada se Erste osiguranje pripaja Wiener osiguranju VIG. Od tada pa do listopada 2019. članica je Uprave Wiener osiguranja. Od studenog 2020. u suradnji sa češkom konzultantskom kućom Tools4F daje aktuarske konzultacije osiguravateljima u Hrvatskoj i inozemstvu. Tijekom godina obnašala je i dodatne funkcije kao što su predsjednica Udruženja osiguravatelja pri Hrvatskoj gospodarskoj komori, članica Uprave Hrvatskog aktuarskog društva, a od 2014. godine obnaša funkciju članice Nadzornog odbora Hrvatskog aktuarskog društva.
 


Lukas Braun
 


ŽIVOTOPIS: Lukas je u Aons Impact Forecastingu više od 10 godina. Njegova opća stručnost je u meteorologiji, numeričkom modeliranju vremena i modeliranju disperzije čestica. Kao razvijač modela katastrofe unutar Impact Forecastinga, Lukas vodi tim za modeliranje vremenskih rizika u Pragu i uključen je u europske projekte protiv tuče i oluja te južnoafričke tuče. Kao meteorolog njegovo glavno područje su atmosferske opasnosti.
Prije nego što se pridružio Aonu, Lukas je dvije godine radio za MicroStep-MIS kao stručnjak za meteorologiju s glavnim dužnostima kao meteorološki savjetnik, razvijač vremenskih modela i trener za zrakoplovne vremenske proizvode. Također je bio uključen u modeliranje disperzije čestica vulkanskih događaja i onečišćenja.
Lukas je karijeru započeo radeći za Slovački hidrometeorološki institut kao prognostičar.


prof. dr. Marijan Ćurković
 


ŽIVOTOPIS: Diplomirao je na Pravnom fakultetu u Zagrebu 1966. godine. Magistrirao je 1979. i doktorirao 1984. U osiguranju radi od 1967. (Osiguravajući zavod Beograd, Croatia osiguranje, Euroherc osiguranje, ponovno Croatia osiguranje), prošavši sve faze stručne praktične obuke, od rada na šalteru, likvidacije šteta, direktora službi, sektora podružnice, do predsjednika Uprave Croatia osiguranja od 2000. do 2004. godine. Osnivač je i već osamnaest godina predsjednik Hrvatskog ureda za osiguranje. Uza stalan praktični rad u osiguranju, bavi se i teoretskim pitanjima prava osiguranja. Počeo je objavljivati radove još 1977. u različitim stručnim časopisima u zemlji i inozemstvu. Napisao je desetak knjiga iz oblasti prava osiguranja (Međunarodna karta osiguranja motornog vozila, Obvezna osiguranja u prometu, Osiguranje života, Osiguranje osoba, Posredovanje i zastupanje u osiguranju…) i više od 200 stručnih članaka. Dugogodišnji je urednik časopisa Osiguranje. Aktivno sudjeluje na domaćim i inozemnim stručnim savjetovanjima i konferencijama. Kao izvanredni profesor predavač je na Pravnom fakultetu u Zagrebu.


Ladislav Garassy
 


ŽIVOTOPIS: Gospodin Garassy vodi tim stručnjaka za rješenja za inženjering rizika, osiguranje i reosiguranje u tvrtki Intermap Technologies koja se nalazi u Pragu, Češka. U posljednjih 17 godina, on i njegov tim opskrbljuju više osiguravajućih društava u srednjoj i istočnoj Europi, jugoistočnoj Aziji, Latinskoj Americi i Sjedinjenim Državama s aplikacijama za procjenu rizika, kartama opasnosti od poplava, rješenjima za geokodiranje i drugim analitičkim alatima i kartama za osiguravatelje, inženjere rizika, aktuare, prilagodbe šteta i stručnjake za reosiguranje. Magistrirao je nuklearnu fiziku i inženjerstvo okoliša te društvenu geografiju i demografiju te diplomirao znanost o elektromaterijalima.


Marek Goldbach
 


ŽIVOTOPIS: Marek je upravitelj računa tima za poslovni razvoj tvrtke Impact Forecasting. On radi s IF-ovim klijentima i potencijalnim klijentima diljem Europe i podupire usvajanje podataka, modela i usluga Impact Forecastinga.
Prije nego što se pridružio Impact Forecastingu u ožujku 2021., Marek je radio kao voditelj poslovnog razvoja i u nekoliko tvrtki usmjerenih na istraživanje i istraživanje nafte i plina diljem Europe. Marek također ima stručnost u seizmologiji, geologiji i hidrogeologiji.

Maria Horalikova


ŽIVOTOPIS: Maria Horalikova je stekla diplomu ekonomista-matematičara na Državnom Sveučilištu u Sankt Petersburgu, Rusija, 2003. godine. Radila je kao aktuar u društvu za osiguranje “Russky mir” u Rusiji. 2005. je stekla MBA u području međunarodnog managementa na Pforzheim poslovnoj školi u Njemačkoj. Od 2005. Maria radi kao broker u reosiguranju za Aon Reinsurance Solutions u Pragu, Češka Republika. Od 2013. je član managementa Aon Rea za Centralnu i Istočnu Europu te vodi poslovanje za tržište Zapadnih Balkana i Rusije.


Safet Kozarević


ŽIVOTOPIS: Gospodin Safet Kozarević doktor je nauka i redovni profesor na Ekonomskom fakulltetu Univerziteta u Tuzli na užoj naučnoj oblasti Kvantitativna ekonomija. Njegove nastavne aktivnosti, mentorstva doktorskih i magistarskih radova, šest autorskih i koautorskih knjiga i mnoštvo naučnih i stručnih radova i projekata fokusirani su na područje upravljanja rizicima i osiguranja, aktuarstva i poslovnog odlučivanja. Član je više stručnih i akademskih asocijacija, kao i redakcija nekoliko časopisa. Ovlašteni je aktuar za Federaciju BiH.  Tokom više od dvadeset godina profesionalnog iskustva u sektoru osiguranja BiH radio je i na poslovima finansijskog direktora te člana Upravnog odbora Agencije za osiguranje u BiH.


Mr. Sc. Anida Lačević Hot


ŽIVOTOPIS: Diplomirala na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu. Magistarski rad na temu Uticaj primjene Balanced Scorecard koncepta na kvalitetu poslovanja osiguravajućeg društva je odbranila također na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu gdje je trenutno i članica Upravnog odbora Alumni asocijacije. Rad u UNIQA Osiguranju započela je u Sektoru osobnih osiguranja, a trenutno je na poziciji Direktorice za Transformaciju poslovanja i OPEX za regiju jugoistočne Evrope. Prvi veliki projekat koji je vodila bio je razvoj proizvoda zdravstvenog osiguranja te stvaranje preduvjeta za izlazak UNIQA Osiguranja na ovo tržište 2009. godine.  Tokom svoje karijere vodila je više međunarodnih i lokalnih projekata zahvaljujući čemu je stekla posebne vještine u segmentima planiranja i razvoja poslovnih strategija kao i konsaltinga iz domena organizacijskog menadžmenta. Uža specijalnost su joj transformacija i restruktuiranje poslovanja, IT razvoj i inovacije kao i proces i projekt menadžment.
 


Nataša Marjanović


ŽIVOTOPIS: Gospođa Nataša Marjanović diplomirala je na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Beogradu, nakon čega počinje uspješnu poslovnu karijeru. U Generali dolazi 2006. godine kao prvi portfolio menadžer prvog dobrovoljnog penzijskog fonda u Srbiji. Član je Izvršnog komiteta Generali Osiguranja Srbija od 2012. godine, a od 2016. je i član Izvršnog odbora kompanije, zadužena za upravljanje sredstvima i finansijske transakcije. Odgovorna je za Akcionarsko društvo za upravljanje dobrovoljnim penzijskim fondom Generali, Beograd, čiji rad koordinira. Od 2021. godine je i Chief Investment Officer. Iste godine postaje i Chief Distribution Officer. Odgovorna je je za ukupnu distribuciju Generali Osiguranja Srbija i koordinaciju rada Direkcije za internu prodaju, Direkcije za eksternu prodaju i Direkcije za korporativne klijente.


Vesna Minić Pavlović


ŽIVOTOPIS: Vesna Minić Pavlović je diplomirala 2004. godine na Matematičkom fakultetu Univerziteta u Beogradu. Karijeru je počela kao sistem integrator u oblasti CRM rešenja, radeći na projektima velikih domaćih i evropskih kompanija. Dolaskom u Generali osiguranje Srbija, početkom 2007. godine, vodila je projekte u oblasti razvoja DWH baza podataka. Upravljala je projektom uvođenja informacionog sistema Doma zdravlja Jedro, razvijenog od strane IT tima Generali osiguranja. Od 2012. godine je obavljala funkciju zamenika direktora Direkcije za IT sa fokusom na unapređenju kvaliteta rada direkcije, postavljanju standarda u oblasti razvoja aplikacija i implementaciju naprednih rešenja u oblasti osiguranja. Trenutno se bavi digitalizacijom i automatizacijom poslovnih procesa kompanije koristeći snagu informacionih tehnologija. Radi na poziciji direktora Službe za podršku digitalnoj transformaciji. Član je Udruženja poslovnih analitičara Srbije (IIBA chapter Serbia).


Ana Riedmann,
voditeljica odnosa sa klijentima i preuzimateljica rizika za srednju i istočnu Evropu, Swiss Re

ŽIVOTOPIS: Zaposlena je u tvrtci Swiss Re kao voditeljica odnosa sa klijentima i preuzimateljica rizika za srednju i istočnu Evropu kao i Austriju. Prethodno je radila u Swiss Re u oblasti inovacija u industriji osiguranja, fokusirajući se na razvoj novih proizvoda, analitiku podataka i nova partnerstva. Većinu svoje karijere Ana je provela kod brokera za reosiguranje Guy Carpenter u Minhenu gdje je bila odgovorna za njemačke i švicarske klijente. Diplomirala je ekonomiju na "Freie Universität Berlin".
 


Mahir Omerhodžić


ŽIVOTOPIS: Zvanje diplomirani pravnik stekao na Pravnom fakultetu Univerziteta u Sarajevu 2005. godine.
Radno iskustvo sticao u osiguravajućim društvima i advokatskoj kancelariji i to: Lido-osiguranje d.d. Sarajevo, Advokatska Kancelarija Eterović Sarajevo i Triglav Osiguranje d.d. Sarajevo, Centrala Društva, Sektor za štete i regrese. U Triglav Osiguranju d.d. je obavljao poslove samostalnog stručnog saradnika za pravne poslove, Sektor šteta i regresa, u periodu od maja 2010.godine, rukovodioca Odjeljenja za pravne štete i regrese od aprila 2011. godine, a od aprila 2015. godine je direktor Centra za štete Sarajevo gdje radi i danas.
Kao predstavnik Triglav Osiguranja d.d. bio angažovan u komisijama i odborima u institucijama osiguranja u BiH: član  Komisija za pregled i rješavanje šteta Zaštitnog fonda FBiH, Komisije za rješavanje šteta Biroa zelene karte BiH, član Suda časti u Udruženju osiguravača BiH i član Upravnog odbora Zaštitnog fonda FBiH od juna 2017. godine do decembra 2020.godine kao i predstavnik Društva na sjednicama Skupštine Zaštitnog fonda FBiH.
Kao autor i koautor izlagao radove na 15. i 16. naučno-stručnom Savetovanju sa međunarodnim učešćem na temu saobraćajne nezgode, Zlatibor, Republika Srbija, a ove je godine i član programskog odbora

 


dr. sc. Branko Pavlović, dipl. ing. el.

ŽIVOTOPIS: Diplomirao na Elektrotehničkom, a aktuarstvo specijalizirao i doktorirao na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Beogradu. Prestižnu licencu Narodne banke Srbije za ovlašćenog aktuara stekao je 2008. godine. Karijeru u Generali osiguranju Srbija započeo je 2000. godine i postao član Izvršnog odbora 2007. Trenutno je član Izvršnog odbora Globos osiguranja. Uz redovne poslovne aktivnosti predsednik je Udruženja aktuara Srbije od 2012. godine, član Saveta Međunarodnog udruženja aktuara i sudski veštak za aktuarstvo. U međuvremenu je bio i predsednik Upravnog odbora Doma zdravlja „Jedro“ u Beogradu, izvršni direktor Društva za upravljanje dobrovoljnim penzijskim fondom Generali. predsednik Komisije za aktuarstvo Udruženja osiguravača Srbije, član Aktuarske komisije Narodne banke Srbije i predsednik Odbora za elektronsko poslovanje Saveta stranih investitora
 


Mr. Zorana Pejčić

 

ŽIVOTOPIS: Mr. Zorana Pejčić je deo industrije osiguranja preko 25 godina. Svoju profesionalnu karijeru je započela u Delta Generali Insurance/Delta Re 1998. godine nakon čega sledi dugi niz godina uspešnog rukovođenja poslovima osiguranja i reosiguranja. Poslednjih deset godina je Predsednik IO Dunava Re koji je danas na mestu najvećeg reosiguravača u Republici Srbiji i trećeg po redu resiguravača u regionu bivše Jugoslavije. Kao Chief Sustainability Officer u svom poslovanju je u potpunosti posvećena razvoju održivosti u sektoru osiguranja. Od jula 2023. godine se nalazi na mestu Predsednika SorS Akademije prvog CEE edukativnog centra za osiguranje, reosiguranje, posredovanje u osiguranju i reosiguranju i upravljanje rizicima u osiguranju i reosiguranju. U maju 2024. godine joj je, u okviru regionalne manifestacije izbora najboljih žena menadžera, lidera i preduzetnica iz regiona bivše Jugoslavije, Marily Business Forum, dodeljena nagrada “Žena lider”.
 

SorS 2023

Alice Bergler


ŽIVOTOPIS: Alice Bergler radi kao osiguravatelj ugovora o imovini za paneuropske klijente, kao i ESG Topic Lead, brinući se o integraciji ESG-a s operativne strane. Prije toga Alice je radila u upravljanju kapitalom i kontroli učinka u odjelu Grupnog kontrolinga Munich Re. Stručnjakinja je za osiguranje, kao i za kontroling i upravljanje učinkom. Uz to, Alice je obučeni poslovni trener. Više od 15 godina radila je u tim različitim područjima unutar MunichRe-a. Po obrazovanju, Alice ima MBA s fokusom na kontroling i menadžment na Ludwig-Maximilian-Sveučilištu u Münchenu.


prof. dr. Marijan Ćurković
 


ŽIVOTOPIS: Diplomirao je na Pravnom fakultetu u Zagrebu 1966. godine. Magistrirao je 1979. i doktorirao 1984. U osiguranju radi od 1967. (Osiguravajući zavod Beograd, Croatia osiguranje, Euroherc osiguranje, ponovno Croatia osiguranje), prošavši sve faze stručne praktične obuke, od rada na šalteru, likvidacije šteta, direktora službi, sektora podružnice, do predsjednika Uprave Croatia osiguranja od 2000. do 2004. godine. Osnivač je i već osamnaest godina predsjednik Hrvatskog ureda za osiguranje. Uza stalan praktični rad u osiguranju, bavi se i teoretskim pitanjima prava osiguranja. Počeo je objavljivati radove još 1977. u različitim stručnim časopisima u zemlji i inozemstvu. Napisao je desetak knjiga iz oblasti prava osiguranja (Međunarodna karta osiguranja motornog vozila, Obvezna osiguranja u prometu, Osiguranje života, Osiguranje osoba, Posredovanje i zastupanje u osiguranju…) i više od 200 stručnih članaka. Dugogodišnji je urednik časopisa Osiguranje. Aktivno sudjeluje na domaćim i inozemnim stručnim savjetovanjima i konferencijama. Kao izvanredni profesor predavač je na Pravnom fakultetu u Zagrebu.

Maria Horalikova


ŽIVOTOPIS: Maria Horalikova je stekla diplomu ekonomista-matematičara na Državnom Sveučilištu u Sankt Petersburgu, Rusija, 2003. godine. Radila je kao aktuar u društvu za osiguranje “Russky mir” u Rusiji. 2005. je stekla MBA u području međunarodnog managementa na Pforzheim poslovnoj školi u Njemačkoj. Od 2005. Maria radi kao broker u reosiguranju za Aon Reinsurance Solutions u Pragu, Češka Republika. Od 2013. je član managementa Aon Rea za Centralnu i Istočnu Europu te vodi poslovanje za tržište Zapadnih Balkana i Rusije.


Safet Kozarević


ŽIVOTOPIS: Gospodin Safet Kozarević doktor je nauka i redovni profesor na Ekonomskom fakulltetu Univerziteta u Tuzli na užoj naučnoj oblasti Kvantitativna ekonomija. Njegove nastavne aktivnosti, mentorstva doktorskih i magistarskih radova, šest autorskih i koautorskih knjiga i mnoštvo naučnih i stručnih radova i projekata fokusirani su na područje upravljanja rizicima i osiguranja, aktuarstva i poslovnog odlučivanja. Član je više stručnih i akademskih asocijacija, kao i redakcija nekoliko časopisa. Ovlašteni je aktuar za Federaciju BiH.  Tokom više od dvadeset godina profesionalnog iskustva u sektoru osiguranja BiH radio je i na poslovima finansijskog direktora te člana Upravnog odbora Agencije za osiguranje u BiH.

dr.sc. Bogdan Kuzmanović


ŽIVOTOPIS: Gospodin Bogdan Kuzmanović doktorirao je 2005.godine na Fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu, gde je i zaposlen u zvanju redovnog profesora iz oblasti osiguranja, preventivnog inženjeringa  i upravljanja rizicima. Također je redovni profesor iz oblasti biotehničkih nauka, uža oblast upravljanje rizicima, na Univerzitetu EDUCONS u Sremskoj Kamenici. Obavljao je i dužnost generalnog direktora kompanije DDOR novi Sad u periodu kada je kompanija imala najdinamičniji rast i najbolje rezultate. Pored rada na fakultetu angažovan je u Transnafta AD na poslovima generalnog direktora. Autor je i koautor četiri udžbenika, dvije monografije i više od 150 radova iz oblasti organizacije, menadžmenta, upravljanja rizicima i osiguranja.


Nataša Marjanović

 


ŽIVOTOPIS: Gospođa Nataša Marjanović diplomirala je na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Beogradu, nakon čega počinje uspješnu poslovnu karijeru. U Generali dolazi 2006. godine kao prvi portfolio menadžer prvog dobrovoljnog penzijskog fonda u Srbiji. Član je Izvršnog komiteta Generali Osiguranja Srbija od 2012. godine, a od 2016. je i član Izvršnog odbora kompanije, zadužena za upravljanje sredstvima i finansijske transakcije. Odgovorna je za Akcionarsko društvo za upravljanje dobrovoljnim penzijskim fondom Generali, Beograd, čiji rad koordinira. Od 2021. godine je i Chief Investment Officer. Iste godine postaje i Chief Distribution Officer. Odgovorna je je za ukupnu distribuciju Generali Osiguranja Srbija i koordinaciju rada Direkcije za internu prodaju, Direkcije za eksternu prodaju i Direkcije za korporativne klijente.


Sanja Nikolić


ŽIVOTOPIS: Gospođa Sanja Nikolić direktor je Korporativne prodaje u Wiener Stadtische osiguranju a.d.o. Beograd. Upravlja timom više od 50 zaposlenih u 3 sektora Korporativne prodaje – Sektoru za korporativna osiguranja, Sektoru za saradnju sa eksternim partnerima (bankama i lizing kompanijama) i Sektoru za saradnju sa strateškim partnerima (zastupnicima u osiguranju). Osmišljava i organizuje provođenje prodajnih strategija, održava poziciju Korporativne prodaje kao dominantnog i najprofitabilnijeg kanala prodaje. Aktivno učestvuje u dnevnoj komunikaciji sa značajnim partnerima i u osiguranju visokog stepena zadovoljstva i lojalnosti korisnika usluga osiguranja.
 


Igor Zorić

ŽIVOTOPIS: Gospodin Igor Zorić doktor je ekonomskih nauka. Doktorirao je na temu „Upravljanje rizicima solventnosti osiguravajućih kompanija“. Ovlašteni je aktuar, licenciran od strane Narodne banke Srbije. Radio je na visokim funkcijama u različitim osiguravajućim društvima u Srbiji, kao regulator i supervizor osiguranja, a trenutno je direktor Službe za upravljanje rizicima i kontroling (BI) u Triglav osiguranju a.d.o. Beograd.  Član je Komiteta za regulativu iz oblasti osiguranja i Podkomiteta za edukaciju iz oblasti računovodstva osiguranja u Međunarodnom udruženju aktuara i Komiteta sa profesionalizam Evropskog udruženja aktuara."
 


dr.sc. Damir Zorić  

 

ŽIVOTOPIS: Gospodin Damir Zorić doktorirao je na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Radio je na različitim, vodećim dužnostima u državnoj upravi, Vladi, Hrvatskom saboru, Zavodu za mirovinsko osiguranje. Od 2005. godine zaposlen je u osiguravajućim društvima Koncerna Agram na dužnostima člana uprave, potom od 2008. god. i predsjednika uprave Euroherc osiguranja, te konačno, savjetnika u Agram – europskom gospodarsko interesnom udruženju.  Od 2008. do 2016. bio je član i  predsjednik Upravnog odbora Hrvatskog ureda za osiguranje, a od 2020. do 2022. godine i glavni direktor Hrvatske udruge poslodavaca. Predavač je na nekoliko fakulteta u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini. Glavni je urednik stručnog časopisa Osiguranje.
 

SorS 2022


Zlatan Filipović,
direktor, Bosna Re, Sarajevo


ŽIVOTOPIS: Diplomirao je pravo na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Sarajevu. Većinu radnog vijeka bavi se reosiguranjem. U Bosna Reosiguranju je od 1987. godine, gdje je karijeru započeo kao referent za reosiguranje, a nastavio kao direktor reosiguranja i izvršni direktor za reosiguranje. U listopadu 2014. godine imenovan je direktorom Bosna Reosiguranja. Na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Sarajevu gost je predavač za područje osiguranja i autor brojnih stručnih članaka iz oblasti osiguranja i reosiguranja objavljenih u časopisima East European Insurance Report iz Londona, World Insurance Report iz Londona, Euromoney International Reinsurance Review, Svijet osiguranja iz Zagreba i sl.


Emina Jahić,
direktorica Agencije za osiguranje u Bosni i Hercegovini


ŽIVOTOPIS: Emina Jahić, direktorica Agencije za osiguranje u Bosni i Hercegovini diplomirala je pravo na Univerzitetu „Džemal Bijedić“ u Mostaru 1985. godine. U svojoj tridesetogodišnjoj karijeri stekla je radno iskustvo u proizvodnim kompanijama, općinskoj administraciji, Agenciji za državnu službu Bosne i Hercegovine te u Parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovine. U periodu mart 2008. - septembar 2017. godine obavljala je funkciju rukovodećeg državnog službenika, sekretarke Zajedničke komisije za ljudska prava Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine. Na funkciju direktorice Agencije za osiguranje u Bosni i Hercegovini imenovana je 30. augusta 2017. godine.


Maja Krumberger,
direktorica, Slovensko zavarovalno združenje, Ljubljana


ŽIVOTOPIS: Maja Krumberger je direktorica Slovenskog zavarovalnog združenja (Slovenskog udruženja osiguratelja) od lipnja 2015. Iza nje je 20 godina iskustva u osigurateljnom sektoru. Karijeru je započela još 1995. godine kao menadžerica portfelja u jednoj od danas najvećih slovenskih osiguravajućih grupa, gdje je idućih godina obnašala različite izvršne i neizvršne menadžerske funkcije u tvrtkama širom Slovenije i drugim zemljama regije Zapadnog Balkana. Godine 2012. pridružila se Slovenskom zavarovalnom združenju kao zamjenica direktora. Bila je i zamjenska članica Odbora nadzornika EIOPA-e. Magistrirala je osiguranje na Sveučilištu u Ljubljani.


Maria Horalikova,
Aon Reinsurance Solutions


ŽIVOTOPIS: Maria Horalikova je stekla diplomu ekonomista-matematičara na Državnom Sveučilištu u Sankt Petersburgu, Rusija, 2003. godine. Radila je kao aktuar u društvu za osiguranje “Russky mir” u Rusiji. 2005. je stekla MBA u području međunarodnog managementa na Pforzheim poslovnoj školi u Njemačkoj. Od 2005. Maria radi kao broker u reosiguranju za Aon Reinsurance Solutions u Pragu, Češka Republika. Od 2013. je član managementa Aon Rea za Centralnu i Istočnu Europu te vodi poslovanje za tržište Zapadnih Balkana i Rusije.


Armin Hadžić,
Aon Reinsurance Solutions


ŽIVOTOPIS: Nakon završetka Međunarodne škole u Pragu, Armin Hadžić studirao je na Sveučilištu Aston u Velikoj Britaniji, gdje je dobio diplomu iz Međunarodnog Poslovnog Managementa. Kasnjie produžio svoj studij na dvogodišnjem magisteriju na EMLyon Poslovnoj Školi i Ludwig Maximilian Sveučilištu u Munchenu, gdje se fokusirao na Organizaciju, Promjene & Strategiju. Prije nego što se pridružio timu Aon Reinsurance Solutions za Centralnu i Istočnu Europu u 2016., Armin je stekao profesionalno iskustvo u Microsoftu, te je kasnije bio dio projekta eksponencijalnih tehnologija Deloitte Digitala (Njemačka). U Aon Reinsurance Solutions Armin trenutno radi kao Treaty broker za Zapadni Balkan.


Marijan Ćurković,
izvanredni profesor, Pravni fakultet, Zagreb


ŽIVOTOPIS: Diplomirao je na Pravnom fakultetu u Zagrebu 1966. godine. Magistrirao je 1979. i doktorirao 1984. U osiguranju radi od 1967. (Osiguravajući zavod Beograd, Croatia osiguranje, Euroherc osiguranje, ponovno Croatia osiguranje), prošavši sve faze stručne praktične obuke, od rada na šalteru, likvidacije šteta, direktora službi, sektora podružnice, do predsjednika Uprave Croatia osiguranja od 2000. do 2004. godine. Osnivač je i već osamnaest godina predsjednik Hrvatskog ureda za osiguranje. Uza stalan praktični rad u osiguranju, bavi se i teoretskim pitanjima prava osiguranja. Počeo je objavljivati radove još 1977. u različitim stručnim časopisima u zemlji i inozemstvu. Napisao je desetak knjiga iz oblasti prava osiguranja (Međunarodna karta osiguranja motornog vozila, Obvezna osiguranja u prometu, Osiguranje života, Osiguranje osoba, Posredovanje i zastupanje u osiguranju…) i više od 200 stručnih članaka. Dugogodišnji je urednik časopisa Osiguranje. Aktivno sudjeluje na domaćim i inozemnim stručnim savjetovanjima i konferencijama. Kao izvanredni profesor predavač je na Pravnom fakultetu u Zagrebu.
 


Trajče Latinovski,
direktor, Nacionalni biro za osiguranje Republike Sjeverne Makedonije, Skoplje

ŽIVOTOPIS: Diplomirao je na Ekonomskom fakultetu u Skoplju 1982. godine. Na istom je fakultetu 1989. magistrirao na temu "Upravljanje rizicima u osiguranju". Posjeduje 30-godišnje radno iskustvo na polju osiguranja. Karijeru je započeo 1982. u osiguravajućem društvu Makedonija kao komercijalist, a zatim je u glavnoj filijali istog društva bio zamjenik direktora. Karijeru je nastavio u osiguravajućem društvu Vardar (danas Triglav), gdje je također bio na poziciji generalnog direktora. Imenovan je direktorom Nacionalnog biroa za osiguranje Republike Makedonije u prosincu 2013. Trajče Latinovski je istovremeno i gost profesor na Fakultetu za turizam i osiguranje u Ohridu. Bio je, uz ostalo, i četiri godine predsjednik Udruženja osiguruvača u Privrednoj komori Makedonije. Kao predavač, sudjelovao je na domaćim i inozemnim konferencijama i tribinama koje su bile posvećene sferi osiguranja.
 


Boris Šaban,
izvršni direktor, Nacionalni biro osiguravača Crne Gore, Podgorica

ŽIVOTOPIS: Diplomirao na  Ekonomskom Fakultet u Podgorici 1995. i magistrirao 2002. na University of North London u Londonu te stekao zvanje Master of Business Administration. Završio je niz specijalističkih tečajeva u oblasti osiguranja i reosiguranja, među kojima su najznačajniji International Aviation Course održan u organizaciji Brokerske kuće Willis Aerospace, London (2004.) i seminar Insurance for South East Europe, St John’s University New York, SAD, održan u organizaciji United States Department of Commerce (2002). Od 1998. do 2001. radio je za brokersku kuću Kininmonth Lambert-Lamert Fenchurch (kasnije Health Lambert) u Londonu. Od 1996. do 2007. radio je u Lovćen osiguranju AD Podgorica, a zatim u Lovćen RE AD Podgorica, na poslovima reosiguranja transporta i avijacije. Od travnja 2007. radi u Nacionalnom birou osiguravača Crne Gore kao izvršni direktor. Živi i radi u Podgorici, oženjen je i otac dvoje djece.
 


Ana Riedmann,
voditeljica odnosa sa klijentima i preuzimateljica rizika za srednju i istočnu Evropu, Swiss Re

ŽIVOTOPIS: Zaposlena je u tvrtci Swiss Re kao voditeljica odnosa sa klijentima i preuzimateljica rizika za srednju i istočnu Evropu kao i Austriju. Prethodno je radila u Swiss Re u oblasti inovacija u industriji osiguranja, fokusirajući se na razvoj novih proizvoda, analitiku podataka i nova partnerstva. Većinu svoje karijere Ana je provela kod brokera za reosiguranje Guy Carpenter u Minhenu gdje je bila odgovorna za njemačke i švicarske klijente. Diplomirala je ekonomiju na "Freie Universität Berlin".
 


Zoran Blagojević,
predsednik Izvršnog odbora Wiener Städtische osiguranje a.d.o. Beograd

ŽIVOTOPIS: Rođen 16.11.1963. godine u Mostaru. Diplomirao na Pravnom fakultetu u Beogradu 1987. godine. U industriji osiguranja aktivan je od 1992. godine. Nakon dragocenog iskustva stečenog u različitim osiguravajućim društvima imao je priliku da od 2003. godine svoje znanje primeni u različitim sektorima u ćerkama kompanijama Vienna Insurance Group (VIG) u Srbiji, Wiener Städtische osiguranje i Wiener Re.
Od samog početka u junu 2003. godine, počeo je na poziciji rukovodioca za osiguranje imovine. Od 2004. godine do decembra 2008. godine bio je na poziciji direktora Sektora za neživotna osiguranja. Po osnivanju Wiener Re (VIG ćerka kompanija za reosiguranje u Srbiji) preuzeo je poziciju generalnog direktora te kompanije. Posle tri i po godine uspešnog poslovanja u reosiguranju vraća se u Wiener Städtische osiguranje na poziciju člana Izvršnog Odbora, nadležnog za kompletnu prodaju a od 27.12.2015 je na funkciji predsednika Izvršnog Odbora kompanije.
Tokom svog rada pohađao brojne obuke sa ciljem stručnog i ličnog usavršavanja prevashodno iz oblasti visokog menadžmenta, kao i edukacije iz različitih oblasti osiguranja.
Član je Udruženja Pravo osiguranja Srbije i izdavačkog saveta Časopisa za teoriju i praksu osiguranja.
 

SorS 2019


Zlatan Filipović,
direktor, Bosna Re, Sarajevo


ŽIVOTOPIS: Diplomirao je pravo na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Sarajevu. Većinu radnog vijeka bavi se reosiguranjem. U Bosna Reosiguranju je od 1987. godine, gdje je karijeru započeo kao referent za reosiguranje, a nastavio kao direktor reosiguranja i izvršni direktor za reosiguranje. U listopadu 2014. godine imenovan je direktorom Bosna Reosiguranja. Na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Sarajevu gost je predavač za područje osiguranja i autor brojnih stručnih članaka iz oblasti osiguranja i reosiguranja objavljenih u časopisima East European Insurance Report iz Londona, World Insurance Report iz Londona, Euromoney International Reinsurance Review, Svijet osiguranja iz Zagreba i sl.


Duško Jovanović,
generalni sekretar, Udruženje osiguravača Srbije, Beograd


ŽIVOTOPIS: Duško Jovanović je generalni sekretar Udruženja osiguravača Srbije. Završio je Ekonomski fakultet, smjer Ekonomska politika i planiranje (1980). Karijeru započinje 1983. godine kao pripravnik (referent za investicije) u Narodnoj banci Srbije, u Zavodu za izradu novčanica i kovanog novca (NBS ZIN). Financijski direktor NBS ZIN-a postaje 1989. godine. Na mjesto zamjenika generalnog direktora NBS ZIN-a (rukovodeće radno mesto sa posebnim ovlaštenjima i odgovornošću) postavljen je 1995. godine od strane tadašnjeg guvernera Dragoslava Avramovića. Generalni direktor NBS ZIN-a postao je 2000. godine. Od 2003. bio je generalni direktor Organizacije za osiguranje Polis a.d. iz Beograda. Za predsjednika Upravnog odbora tvrtke Sava osiguranje a.d. postavljen je 2008. godine, a od 2012. je generalni direktor te kompanije. Od listopada 2015. generalni je sekretar Udruženja osiguravača Srbije.


Emina Jahić,
direktorica Agencije za osiguranje u Bosni i Hercegovini


ŽIVOTOPIS: Emina Jahić, direktorica Agencije za osiguranje u Bosni i Hercegovini diplomirala je pravo na Univerzitetu „Džemal Bijedić“ u Mostaru 1985. godine. U svojoj tridesetogodišnjoj karijeri stekla je radno iskustvo u proizvodnim kompanijama, općinskoj administraciji, Agenciji za državnu službu Bosne i Hercegovine te u Parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovine. U periodu mart 2008. - septembar 2017. godine obavljala je funkciju rukovodećeg državnog službenika, sekretarke Zajedničke komisije za ljudska prava Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine. Na funkciju direktorice Agencije za osiguranje u Bosni i Hercegovini imenovana je 30. augusta 2017. godine.


Maja Krumberger,
direktorica, Slovensko zavarovalno združenje, Ljubljana


ŽIVOTOPIS: Maja Krumberger je direktorica Slovenskog zavarovalnog združenja (Slovenskog udruženja osiguratelja) od lipnja 2015. Iza nje je 20 godina iskustva u osigurateljnom sektoru. Karijeru je započela još 1995. godine kao menadžerica portfelja u jednoj od danas najvećih slovenskih osiguravajućih grupa, gdje je idućih godina obnašala različite izvršne i neizvršne menadžerske funkcije u tvrtkama širom Slovenije i drugim zemljama regije Zapadnog Balkana. Godine 2012. pridružila se Slovenskom zavarovalnom združenju kao zamjenica direktora. Bila je i zamjenska članica Odbora nadzornika EIOPA-e. Magistrirala je osiguranje na Sveučilištu u Ljubljani.


Stefano Romagnoli,
Unipol Group


ŽIVOTOPIS: Stefano posjeduje Diplomu iz informatičkih znanosti i MBA. Nakon različitih iskustava u kompanijama za pružanje financijskih usluga, 2009. pridružio se Unipol Groupi. Od početka sudjelovao je i vodio transformacijske projekte u različitim područjima osigurateljnog poslovanja (preuzimanje rizika, štete, marketing, administracija).
Od 2014. do 2016. Stefano je bio voditelj Laboratorija za IT inovacije, usmjerenog na promicanje tehnoloških inovacija Unipol Groupe, u bliskom kontaktu sa svim područjima poslovanja.
Stefano je sudjelovao od samog početka u projektu u okviru komanije AlfaEvolution Technology, koja je usmjerena na upravljanje IOT i Big Data za Unipol Groupu, te od 2016. preuzima trenutnu poziciju CIO u AlfaEvolution Technology i voditelja Telematic Applications u UnipolSai.


Maria Horalikova,
Aon Reinsurance Solutions


ŽIVOTOPIS: Maria Horalikova je stekla diplomu ekonomista-matematičara na Državnom Sveučilištu u Sankt Petersburgu, Rusija, 2003. godine. Radila je kao aktuar u društvu za osiguranje “Russky mir” u Rusiji. 2005. je stekla MBA u području međunarodnog managementa na Pforzheim poslovnoj školi u Njemačkoj. Od 2005. Maria radi kao broker u reosiguranju za Aon Reinsurance Solutions u Pragu, Češka Republika. Od 2013. je član managementa Aon Rea za Centralnu i Istočnu Europu te vodi poslovanje za tržište Zapadnih Balkana i Rusije.


Armin Hadžić,
Aon Reinsurance Solutions


ŽIVOTOPIS: Nakon završetka Međunarodne škole u Pragu, Armin Hadžić studirao je na Sveučilištu Aston u Velikoj Britaniji, gdje je dobio diplomu iz Međunarodnog Poslovnog Managementa. Kasnjie produžio svoj studij na dvogodišnjem magisteriju na EMLyon Poslovnoj Školi i Ludwig Maximilian Sveučilištu u Munchenu, gdje se fokusirao na Organizaciju, Promjene & Strategiju. Prije nego što se pridružio timu Aon Reinsurance Solutions za Centralnu i Istočnu Europu u 2016., Armin je stekao profesionalno iskustvo u Microsoftu, te je kasnije bio dio projekta eksponencijalnih tehnologija Deloitte Digitala (Njemačka). U Aon Reinsurance Solutions Armin trenutno radi kao Treaty broker za Zapadni Balkan.


Vlado Šarenac,
Direktor – voditelj za područje tehnologije, PwC jugoistočna Europa


ŽIVOTOPIS: Vlado Šarenac je direktor za područje tehnološkog (IT) savjetovanja u jugoistočnoj Europi i ima više od 15 godina industrijskog i konzultantskog iskustva u sektoru financijskih usluga i tehnologije. Radio je za jednu od najvećih tvrtki za globalne poslovne aplikacije i imao vodeće uloge u regionalnim multinacionalnim bankama. Angažmanima u koje je bio uključen uglavnom se bave inovativnim poslovnim modelima, transormacijama i povećanjem učinkovitosti (troškovima i prihodima) koje podržavaju tehnologija i inovacije. Vlado Šarenac je diplomirao na Sveučilištu u Queenslandu, a magistrirao je iz financijskog menadžmenta na Sveučilištu u Mariboru u Sloveniji. Trenutno je  doktorand iz poslovne informatike na Sveučilištu u Mariboru, Slovenija.


Marijan Ćurković,
izvanredni profesor, Pravni fakultet, Zagreb


ŽIVOTOPIS: Diplomirao je na Pravnom fakultetu u Zagrebu 1966. godine. Magistrirao je 1979. i doktorirao 1984. U osiguranju radi od 1967. (Osiguravajući zavod Beograd, Croatia osiguranje, Euroherc osiguranje, ponovno Croatia osiguranje), prošavši sve faze stručne praktične obuke, od rada na šalteru, likvidacije šteta, direktora službi, sektora podružnice, do predsjednika Uprave Croatia osiguranja od 2000. do 2004. godine. Osnivač je i već osamnaest godina predsjednik Hrvatskog ureda za osiguranje. Uza stalan praktični rad u osiguranju, bavi se i teoretskim pitanjima prava osiguranja. Počeo je objavljivati radove još 1977. u različitim stručnim časopisima u zemlji i inozemstvu. Napisao je desetak knjiga iz oblasti prava osiguranja (Međunarodna karta osiguranja motornog vozila, Obvezna osiguranja u prometu, Osiguranje života, Osiguranje osoba, Posredovanje i zastupanje u osiguranju…) i više od 200 stručnih članaka. Dugogodišnji je urednik časopisa Osiguranje. Aktivno sudjeluje na domaćim i inozemnim stručnim savjetovanjima i konferencijama. Kao izvanredni profesor predavač je na Pravnom fakultetu u Zagrebu.
 


Đorđe Vojnović,
Triglav Osiguruvanje Skopje, glavni izvršni direktor


ŽIVOTOPIS: Đorđe Vojnović rođen je u Skoplju 8. aprila 1971. godine. Od najranijeg doba pokazuje interes za sport, posebno za košarku. Kao profesionalni košarkaš, 1991. godine priključio se makedonskoj državnoj reprezentaciji. Paralelno s tim, Vojnović je diplomirao na Fakultetu fizičkog vaspitanja na Univerzitetu Sv. Kiril i Metodij u Skoplju, a u 2007. godine završava Master MBA na Univerzitetu City College Sheffield u Solunu, sa disertacijom u marketingu. Tokom svoje karijere je stekao široko znanje u oblasti upravljanja, procene i analize poslovnih rizika, marketinga, prodaje i odnosa s javnošću. Pored toga što je bio profesionalni košarkaš, Vojnović zauzimao izuzetno odgovorne pozicije – bio je direktor Košarkaškog saveza Makedonije, generalni direktor MI-DA Motors Skoplju i član Uprave Hypo Alpe-Adria-Leasing Skoplje. U decembru 2012. godine imenovan je za direktora Triglav Osiguruvanje AD Skoplje, a u julu 2014. godine prelazi u Društvo za životno osiguranje Winner Life VIG Skoplje kao predsednik Upravnog odbora. U septembru 2015. Vojnović se vraća na funkciju glavnog izvršnog direktora u Triglav Osiguruvanje AD, Skoplje. Vojnović svojim angažmanom podržava kompanije u svojim aspiracijama za društveno odgovorno poslovanje, a član je nekoliko organizacija i instituta te deo dobrotvornih i humanitarnih akcija.
 


Ivana Banović,
Nacionalni biro osiguravača Crne Gore


ŽIVOTOPIS: Rođena je 30.11.1985. godine u Baru. Diplomirala je na Ekonomskom fakultetu Univerziteta Crne Gore 2008. godine, na kojem trenutno pohađa postdiplomske studije - smjer aktuarstvo.  Od 2009. do 2016. godine je radila u osiguravajućem društvu „Swiss osiguranje“ AD Podgorica, na pozicijama analitičar osiguranja i direktor sektora osiguranja. Od 2016. godine  je zaposlena u Nacionalnom birou osiguravača Crne Gore. Pohađala je obuku za sticanje zvanja ovlašćenog aktuara koji je organizovala Agencija za nadzor osiguranja Crne Gore u periodu 2015-2018 godine.


Zoran Milošević,
Zavarovalnica Triglav


ŽIVOTOPIS: Zoran radi u Grupi Triglav od 2002. godine. Radio je u aktuarijatu imovinskih osiguranja, odjeljenju automobilskih osiguranja, odjeljenju za prodaju i distribuciju, a trenutno je direktor za inovacije i digitalizaciju. Kao aktuar, Zoran je naučio osnove imovinskih osiguranja, što mu je kasnije, kao direktoru odjeljenja automobilskih osiguranja, pomagalo pri unapređenju procesa, preuzimanju rizika, uspostavljanju automobilskih osiguranja na internetu i razvoju novih proizvoda. U to vrijeme je također bio i predsjednik Komiteta automobilskih osiguranja pri Slovenskom udruženju osiguranja.
Kao izvršni direktor za prodaju i distribuciju, Zoran je vodio strateške marketinške aktivnosti, CRM, poslovnu inteligenciju i inovacije. Bio je sponzor projekta »Triglav telematika« i odgovorna osoba za uspješno lansiranje telematskog proizovoda nazvanog »DRAJV«.
Kao direktor za inovacije i digitalizaciju u Zavarovalnici Triglav, d.d., trenutno je duboko involviran u razvoj digitalne strategije, podršci novim start-up inicijativama i poslovima spajanja i preuzimanja (M&A). Ima bogato znanje i iskutva na području InsurTech-a i posvećen je optimalnom svekanalnom iskustvu stranaka, obezbjeđujući da, oni koji trebaju ponovnu potvrdu ljudskog kontakta, govore sa specijalnim agentima, dok oni sa jednostavnim upitima profitiraju na samoposlužnim alatima i automatizaciji.


Damir Zorić,
prokurist Uprave, Euroherc osiguranje, Zagreb


ŽIVOTOPIS: Damir Zorić rođen je 1960. godine. Diplomirao je i doktorirao na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, gdje je i radio do 1991. godine. Nakon toga obavljao je različite visoke funkcije u državnoj upravi. Od 2002. godine radi u osiguranju. Od 2005. član je Uprave Sunce osiguranja d.d. Zagreb, a 2009. postao je predsjednik predsjednik Uprave Euroherc osiguranja d.d. Zagreb, gdje je danas prokurist. Član je Upravnog odbora SORS-a..

SorS 2018


Fikret Plevljak,
Direkcija Društva, Sarajevo osiguranje

ŽIVOTOPIS: Fikret Plevljak (1956.) je diplomirani inženjer mašinstva i magistar tehničkih nauka. U magistarskom radu na temu razvoja metoda procjene rizika osiguranja u industrijskim proizvodnim sistemima spojio teoriju i praksu inžinjerstva i osiguranja. Radno iskustvo stekao je u rudnicima mrkih ugljeva sa podzemnom eksploatacijom i u industriji osiguranja. Prošao je sve pozicije od pogonskog inženjera do člana Uprave rudnika i sve pozicije u osiguranju, od procjenitelja šteta, preko prodaje osiguranja i direktora podružnice do razvoja novih proizvoda osiguranja i edukacije u osiguranju na nivou direkcije društva. Vodio je i Biro zelene karte u BiH. Trenutno je na poslovima kontrolinga, edukacije i razvoja novih proizvoda.


Zlatan Filipović,
direktor, Bosna Re, Sarajevo

ŽIVOTOPIS: Diplomirao je pravo na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Sarajevu. Većinu radnog vijeka bavi se reosiguranjem. U Bosna Reosiguranju je od 1987. godine, gdje je karijeru započeo kao referent za reosiguranje, a nastavio kao direktor reosiguranja i izvršni direktor za reosiguranje. U listopadu 2014. godine imenovan je direktorom Bosna Reosiguranja. Na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Sarajevu gost je predavač za područje osiguranja i autor brojnih stručnih članaka iz oblasti osiguranja i reosiguranja objavljenih u časopisima East European Insurance Report iz Londona, World Insurance Report iz Londona, Euromoney International Reinsurance Review, Svijet osiguranja iz Zagreba i sl.


Daniel Stanko,
Senior Underwriter – Treaty, ciparska podružnica Trust Rea

ŽIVOTOPIS: Prepoznat kao poslovni stručnjak, Daniel vodi tim za preuzimanje ugovornih rizika koji dolaze iz središnje i istočne Europe (SIE), jugoistočne Europe (SEE), Rusije i zemalja Commonwealtha (CIS). Slovenski državljanin, Daniel ima 16 godina iskustva u području osiguranja i reosiguranja. Karijeru je započeo u tvrtki Sava osiguranje (bivši Maribor) 2002. godine te tamo radio do 2009. kada je prešao u Triglav Re. U Triglav Reu bio je 4 godine gdje je radio kao Client Manager i Senior Underwriter - Treaty (International Inward Department) neposredno prije stupanja na sadašnju poziciju u Trust Reu u 2018. godini. Daniel je radio na nekoliko tržišta uključujući Njemačku, CEE, SEE, Rusiju, CIS, Grčku, Tursku, MENA, zemlje zapadnog Pacifika i Ameriku. Osim materinjeg slovenskog,  Daniel tečno govori engleski, hrvatski i srpski jezik, a ima i solidno znanje francuskog te njemačkog jezika.
 


Jelena Kočović,
redovni profesor, Ekonomski fakultet Univerziteta u Beogradu

ŽIVOTOPIS: Prof. dr Jelena Kočović je redovni profesor Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Beogradu, na predmetima Finansijska i aktuarska matematika, Osiguranje i Tarife u osiguranju. Šef je Katedre za statistiku i matematiku i rukovodilac modula Aktuarstvo na master studijama Ekonomskog fakulteta. Objavila je preko 250 naučnih radova iz oblasti osiguranja, aktuarstva i investicija. Član je Filozofskog društva MGU Lomonosov i Naučnog društva ekonomista Srbije. Bila je direktor Naučno-istraživačkog centra Ekonomskog fakulteta. Ovlašćeni je aktuar i sudski veštak za oblasti finansije i aktuarstvo i ekspert Ujedinjenih nacija za upravljanje katastrofalnim rizicima. Bila je predsednik Udruženja aktuara Srbije. Član je više komiteta Međunarodne asocijacije aktuara (IAA). Organizovala je veći broj međunarodnih simpozijuma i rukovodila mnogim naučno-istraživačkim i komercijalnim projektima, kao i inovacionim kursevima iz oblasti finansijske matematike, osiguranja i aktuarstva.


Dragica Janković,
doktor ekonomskih nauka i magistar ekonomskih nauka; Ekonomski fakultet

ŽIVOTOPIS: Cijeli radni vijek od 33 godine posvećen osiguranju. Član IO Kompanije Dunav Osiguranje od 2016. godine, odgovorna za: aktuarstvo, upravljanje rizicima, štete, razvoj proizvoda, upravljanje portfeljom, preventivni inženjering, saosiguranje i reosiguranje. Do 2016. godine bila direktorica Funkcije za aktuarstvo i upravljanje rizicima, imenovani aktuar Kompanije, direktorica filijale, zamjenica direktora GF-a, financijska direktorica GF-a. Članica UO-a Kompanije Dunav Osiguranje Banja Luka (bila predsjednica Odbora za reviziju Kompanije Dunav Osiguranje Banja Luka, član UO-a ZC Milenko Marin Loznica i ATP Autoprevoz Loznica). Od 2011. do 2015. godine predavala predmete iz osiguranja na VPŠSS u Novom Sadu. Bila mentorica za pet specijalističkih i više diplomskih radova. Napisala veliki broj znanstvenih i stručnih radova i monografiju Osiguranje. Sudjelovala na brojnim domaćim i međunarodnim savjetovanjima i tečajevima. Posjeduje licencu Ovlaštenog računovođe i Ovlaštenog aktuara. Članica je Udruženja aktuara Srbije (UAS) i Međunarodnog udruženja aktura (IAA). Glavna i odgovorna urednica časopisa Tokovi osiguranja (M53).
 


Dragica Korenjak,
nezavisna konzultantica i motivatorica prodajnih mreža

ŽIVOTOPIS: Dragica Korenjak je diplomirala na Alma Mater Europaea u Mariboru kao menadžerica poslovnih procesa. Radi kao nezavisna konzultantica i motivatorica prodajnih mreža, a na njezinim radionicama tehnike, prodaje i upravljanja prodajnom mrežom dosad je sudjelovalo više od 20.000 ljudi. Menadžerica je za upravljanje poslovnim sustavima i ima 30-godišnje iskustvo u području prodaje i menadžmenta. Dugi niz godina je predavala na Fakultetu za poslovne studije Gea College. Zahvaljujući iznimnim rezultatima dobila je nagradu za najuspješniju poduzetnicu u Sloveniji. Objavila je dvije knjige: „Tajna uspjeha u mrežnom marketingu“ i „Znanost i komunikacija u mrežnom marketingu“ na engleskom jeziku, uz suautora prof. dr. Maria Plenkovića i Marka Korenjaka, koji je NLP i poslovni trener. Bila je predsjednica Gospodarskog interesnog udruženja agencija za osiguranje u Sloveniji, voditeljica slovenskog Instituta za osiguranje, predsjednica Alumni kluba i senatorica Alma Mater Europea ECM. Jedna od najangažiranijih prodajnih trenerica u osiguravajućim društvima jugoistočne Europe Dragica Korenjak, koju nazivaju i ambasadoricom prodaje osiguranja, ističe da je prodaja častan, težak i vrlo odgovoran posao. Njezin je moto: „Nikad ne odustati! Negdje postoji netko tko može pomoći. Pronađite ga.“


Duško Jovanović,
generalni sekretar, Udruženje osiguravača Srbije, Beograd

ŽIVOTOPIS: Duško Jovanović je generalni sekretar Udruženja osiguravača Srbije. Završio je Ekonomski fakultet, smjer Ekonomska politika i planiranje (1980). Karijeru započinje 1983. godine kao pripravnik (referent za investicije) u Narodnoj banci Srbije, u Zavodu za izradu novčanica i kovanog novca (NBS ZIN). Financijski direktor NBS ZIN-a postaje 1989. godine. Na mjesto zamjenika generalnog direktora NBS ZIN-a (rukovodeće radno mesto sa posebnim ovlaštenjima i odgovornošću) postavljen je 1995. godine od strane tadašnjeg guvernera Dragoslava Avramovića. Generalni direktor NBS ZIN-a postao je 2000. godine. Od 2003. bio je generalni direktor Organizacije za osiguranje Polis a.d. iz Beograda. Za predsjednika Upravnog odbora tvrtke Sava osiguranje a.d. postavljen je 2008. godine, a od 2012. je generalni direktor te kompanije. Od listopada 2015. generalni je sekretar Udruženja osiguravača Srbije.


Emina Jahić,
direktorica Agencije za osiguranje u Bosni i Hercegovini

ŽIVOTOPIS: Emina Jahić, direktorica Agencije za osiguranje u Bosni i Hercegovini diplomirala je pravo na Univerzitetu „Džemal Bijedić“ u Mostaru 1985. godine. U svojoj tridesetogodišnjoj karijeri stekla je radno iskustvo u proizvodnim kompanijama, općinskoj administraciji, Agenciji za državnu službu Bosne i Hercegovine te u Parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovine. U periodu mart 2008. - septembar 2017. godine obavljala je funkciju rukovodećeg državnog službenika, sekretarke Zajedničke komisije za ljudska prava Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine. Na funkciju direktorice Agencije za osiguranje u Bosni i Hercegovini imenovana je 30. augusta 2017. godine.


Maja Krumberger,
direktorica, Slovensko zavarovalno združenje, Ljubljana

ŽIVOTOPIS: Maja Krumberger je direktorica Slovenskog zavarovalnog združenja (Slovenskog udruženja osiguratelja) od lipnja 2015. Iza nje je 20 godina iskustva u osigurateljnom sektoru. Karijeru je započela još 1995. godine kao menadžerica portfelja u jednoj od danas najvećih slovenskih osiguravajućih grupa, gdje je idućih godina obnašala različite izvršne i neizvršne menadžerske funkcije u tvrtkama širom Slovenije i drugim zemljama regije Zapadnog Balkana. Godine 2012. pridružila se Slovenskom zavarovalnom združenju kao zamjenica direktora. Bila je i zamjenska članica Odbora nadzornika EIOPA-e. Magistrirala je osiguranje na Sveučilištu u Ljubljani.


Zlatan Deljkić,
menadžer za ljudske resurse, ASA osiguranje

ŽIVOTOPIS: Rođen 02.08.1989. g. u Zenici. Diplomirao je na Ekonomskom fakultetu, smjer Menadžment preduzeća na Univerzitetu u Zenici na kome trenutno pohađa master studij. Prije dolaska u ASA osiguranje, radio je u kompaniji Natron-Hayat na poziciji Specijalist za trening i razvoj zaposlenika. U dosadašnjoj karijeri bavio se strateškim planiranjem, performans managmentom. Pohađao je niz edukacija iz oblasti HRM, Leadershipa i marketinga. Govori engleski jezik.


Christian Kreutzer,
voditelj preuzimanja rizika za tržišta Austrije te Srednju i Istočnu Europu

ŽIVOTOPIS: Christian Kreutzer je ekonomist s jakim analitičkim vještinama i velikim znanjem o reosiguranju. Ima dugogodišnje iskustvo u upravljanju odnosa s klijentima i preuzimanju rizika u reosiguranju. Tijekom svoje karijere je radio na raznim projektima koji su uključivali inovacije na tržištu a gdje je stekao bogato iskustvo u vođenju timova. Može se pohvaliti implementacijom poslovne strategije s tržišnim uspjehom te dubokim poznavanjem financija. Izvrsno govori engleski jezik, a ima i solidno znanje francuskog, ruskog i švedskog. Voditelj je preuzimanja rizika za tržišta Austrije i srednje i istočne Europe u Swiss Reu od kolovoza 2017. godine.


Mira Kiridžić-Bügler,
voditeljica odnosa s klijentima i preuzimateljica rizika za Središnju i Istočnu Europu te Austriju, Swiss Re

ŽIVOTOPIS: Mira Kiridžić-Bügler je od 2011. zaposlena u tvrtki Swiss Re kao voditeljica odnosa s klijentima i preuzimateljica rizika  za srednju i istočnu Europu te Austriju. Od 2009. do 2011. je radila kao viša voditeljica Odjela za štete za središnju i istočnu Europu, Austriju, Njemačku te nordijske i baltičke zemlje u istoj tvrtci. Od 2002. do 2008. je radila kao viša preuzimateljica rizika (Property & Casualty) za srednju i istočnu Europu. Ima licencu ovlaštenog aktuara i diplomu iz matematike sa sveučilišta LMU München.


Marijan Ćurković,
izvanredni profesor, Pravni fakultet, Zagreb

ŽIVOTOPIS: Diplomirao je na Pravnom fakultetu u Zagrebu 1966. godine. Magistrirao je 1979. i doktorirao 1984. U osiguranju radi od 1967. (Osiguravajući zavod Beograd, Croatia osiguranje, Euroherc osiguranje, ponovno Croatia osiguranje), prošavši sve faze stručne praktične obuke, od rada na šalteru, likvidacije šteta, direktora službi, sektora podružnice, do predsjednika Uprave Croatia osiguranja od 2000. do 2004. godine. Osnivač je i već osamnaest godina predsjednik Hrvatskog ureda za osiguranje. Uza stalan praktični rad u osiguranju, bavi se i teoretskim pitanjima prava osiguranja. Počeo je objavljivati radove još 1977. u različitim stručnim časopisima u zemlji i inozemstvu. Napisao je desetak knjiga iz oblasti prava osiguranja (Međunarodna karta osiguranja motornog vozila, Obvezna osiguranja u prometu, Osiguranje života, Osiguranje osoba, Posredovanje i zastupanje u osiguranju…) i više od 200 stručnih članaka. Dugogodišnji je urednik časopisa Osiguranje. Aktivno sudjeluje na domaćim i inozemnim stručnim savjetovanjima i konferencijama. Kao izvanredni profesor predavač je na Pravnom fakultetu u Zagrebu.
 


Đorđe Vojnović,
Triglav Osiguruvanje Skopje, glavni izvršni direktor

ŽIVOTOPIS: Đorđe Vojnović rođen je u Skoplju 8. aprila 1971. godine. Od najranijeg doba pokazuje interes za sport, posebno za košarku. Kao profesionalni košarkaš, 1991. godine priključio se makedonskoj državnoj reprezentaciji. Paralelno s tim, Vojnović je diplomirao na Fakultetu fizičkog vaspitanja na Univerzitetu Sv. Kiril i Metodij u Skoplju, a u 2007. godine završava Master MBA na Univerzitetu City College Sheffield u Solunu, sa disertacijom u marketingu. Tokom svoje karijere je stekao široko znanje u oblasti upravljanja, procene i analize poslovnih rizika, marketinga, prodaje i odnosa s javnošću. Pored toga što je bio profesionalni košarkaš, Vojnović zauzimao izuzetno odgovorne pozicije – bio je direktor Košarkaškog saveza Makedonije, generalni direktor MI-DA Motors Skoplju i član Uprave Hypo Alpe-Adria-Leasing Skoplje. U decembru 2012. godine imenovan je za direktora Triglav Osiguruvanje AD Skoplje, a u julu 2014. godine prelazi u Društvo za životno osiguranje Winner Life VIG Skoplje kao predsednik Upravnog odbora. U septembru 2015. Vojnović se vraća na funkciju glavnog izvršnog direktora u Triglav Osiguruvanje AD, Skoplje. Vojnović svojim angažmanom podržava kompanije u svojim aspiracijama za društveno odgovorno poslovanje, a član je nekoliko organizacija i instituta te deo dobrotvornih i humanitarnih akcija.
 


Ivana Banović,
Nacionalni biro osiguravača Crne Gore

ŽIVOTOPIS: Rođena je 30.11.1985. godine u Baru. Diplomirala je na Ekonomskom fakultetu Univerziteta Crne Gore 2008. godine, na kojem trenutno pohađa postdiplomske studije - smjer aktuarstvo.  Od 2009. do 2016. godine je radila u osiguravajućem društvu „Swiss osiguranje“ AD Podgorica, na pozicijama analitičar osiguranja i direktor sektora osiguranja. Od 2016. godine  je zaposlena u Nacionalnom birou osiguravača Crne Gore. Pohađala je obuku za sticanje zvanja ovlašćenog aktuara koji je organizovala Agencija za nadzor osiguranja Crne Gore u periodu 2015-2018 godine.


Damir Zorić,
predsjednik Uprave, Euroherc osiguranje, Zagreb

ŽIVOTOPIS: Damir Zorić rođen je 1960. godine. Diplomirao je i doktorirao na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, gdje je i radio do 1991. godine. Nakon toga obavljao je različite visoke funkcije u državnoj upravi. Od 2002. godine radi u osiguranju. Od 2005. član je Uprave Sunce osiguranja d.d. Zagreb, a od 2009. predsjednik Uprave Euroherc osiguranja d.d. Zagreb. Član je Upravnog odbora SORS-a te predsjednik Upravnog odbora Hrvatskog ureda za osiguranje.

SorS 2017


Suzana Šakotić,
viša stručna suradnica za financije i aktuarstvo, Agencija za osiguranje Bosne i Hercegovine, Sarajevo

ŽIVOTOPIS: Suzana Šakotić diplomirala je na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Sarajevu 1998. godine. Radno iskustvo započela je u humanitarnim organizacijama te nevladinom sektoru. Radila je u Crvenom križu Federacije BiH u odjelu za financije kao stručna suradnica. Potom je radila u Društvu Crvenog križa/krsta BiH kao koordinatorica različitih programa. Od ožujka 2011. godine zaposlena je u Agenciji za osiguranje Bosne i Hercegovine na mjestu više stručne saradnice za financije i aktuarstvo.


Nebojša Šćekić,
predsjednik Skupštine, Nacionalni biro osiguravača Crne Gore, Podgorica

ŽIVOTOPIS: Nebojša Šćekić rođen je 1971. godine. Diplomirao je na Ekonomskom fakultetu u Podgorici, smjer financija. Rad u financijskim organizacijama započinje 1999. godine u mikrofinancijskoj instituciji  Microcredit Montenegro kao savjetnik za kredite, zatim viši savjetnik za kredite, a kasnije i kao šef najveće podružnice u Podgorici. Od 2002. prelazi u Opportunity banku u Podgorici i tamo postaje prvo direktor sektora za upravljanje rizicima, a od 2005. i direktor Opportunity lizinga. Karijera u osiguranju počela je 2008. godine i otada se nalazi na poziciji izvršnog direktora Sava osiguranja u Podgorici. Obavlja i funkciju predsjednika Skupštine Biroa osiguravača Crne Gore.


Damir Zorić,
predsjednik Uprave, Euroherc osiguranje, Zagreb

ŽIVOTOPIS: Damir Zorić rođen je 1960. godine. Diplomirao je i doktorirao na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, gdje je i radio do 1991. godine. Nakon toga obavljao je različite visoke funkcije u državnoj upravi i parlamentu. Od 2002. godine radi u osiguranju. Od 2005. član je Uprave Sunce osiguranja d.d. Zagreb, a od 2009. u dva mandata predsjednik Uprave a potom prokurist Euroherc osiguranja d.d. Zagreb. Predsjednik je Upravnog odbora Hrvatskog ureda za osiguranje.
 


Trajče Latinovski,
direktor, Nacionalni biro za osiguranje Republike Makedonije, Skoplje

ŽIVOTOPIS: Diplomirao je na Ekonomskom fakultetu u Skoplju 1982. godine. Na istom je fakultetu 1989. magistrirao na temu "Upravljanje rizicima u osiguranju". Posjeduje 30-godišnje radno iskustvo na polju osiguranja. Karijeru je započeo 1982. u osiguravajućem društvu Makedonija kao komercijalist, a zatim je u glavnoj filijali istog društva bio zamjenik direktora. Karijeru je nastavio u osiguravajućem društvu Vardar (danas Triglav), gdje je također bio na poziciji generalnog direktora. Imenovan je direktorom Nacionalnog biroa za osiguranje Republike Makedonije u prosincu 2013. Trajče Latinovski je istovremeno i gost profesor na Fakultetu za turizam i osiguranje u Ohridu. Bio je, uz ostalo, i četiri godine predsjednik Udruženja osiguruvača u Privrednoj komori Makedonije. Kao predavač, sudjelovao je na domaćim i inozemnim konferencijama i tribinama koje su bile posvećene sferi osiguranja.
 


Maja Krumberger,
direktorica, Slovensko zavarovalno združenje, Ljubljana

ŽIVOTOPIS: Maja Krumberger je direktorica Slovenskog zavarovalnog združenja (Slovenskog udruženja osiguratelja) od lipnja 2015. Iza nje je 20 godina iskustva u osigurateljnom sektoru. Karijeru je započela još 1995. godine kao menadžerica portfelja u jednoj od danas najvećih slovenskih osiguravajućih grupa, gdje je idućih godina obnašala različite izvršne i neizvršne menadžerske funkcije u tvrtkama širom Slovenije i drugim zemljama regije Zapadnog Balkana. Godine 2012. pridružila se slovenskoj Agenciji za nadzor osiguranja kao zamjenica direktora. Bila je i zamjenska članica Odbora nadzornika EIOPA-e. Magistrirala je osiguranje na Sveučilištu u Ljubljani.


Duško Jovanović,
generalni sekretar, Udruženje osiguravača Srbije, Beograd

ŽIVOTOPIS: Duško Jovanović je generalni sekretar Udruženja osiguravača Srbije. Završio je Ekonomski fakultet, smjer Ekonomska politika i planiranje (1980). Karijeru započinje 1983. godine kao pripravnik (referent za investicije) u Narodnoj banci Srbije, u Zavodu za izradu novčanica i kovanog novca (NBS ZIN). Financijski direktor NBS ZIN-a postaje 1989. godine. Na mjesto zamjenika generalnog direktora NBS ZIN-a (rukovodeće radno mesto sa posebnim ovlaštenjima i odgovornošću) postavljen je 1995. godine od strane tadašnjeg guvernera Dragoslava Avramovića. Generalni direktor NBS ZIN-a postao je 2000. godine. Od 2003. bio je generalni direktor Organizacije za osiguranje Polis a.d. iz Beograda. Za predsjednika Upravnog odbora tvrtke Sava osiguranje a.d. postavljen je 2008. godine, a od 2012. je generalni direktor te kompanije. Od listopada 2015. generalni je sekretar Udruženja osiguravača Srbije.
 


Dario Schiller,
business menadžer, C Consulting

ŽIVOTOPIS: Dario Schiller ima 39 godina iskustva u osigurateljnoj industriji. Danas radi u C Consultingu kao business menadžer te u Europi Re kao menadžer za potraživanje šteta. Prije toga je radio u DDOR-u u Novom Sadu kao glavni underwriter, a bio je i potpredsjednik DDOR-ove tvrtke za mirovinske fondove. Karijeru je započeo u RAS-u, današnjem Allianzu, u odjelu za međunarodno aktuarstvo. Unutar Allianz grupe radio je u različitim državama diljem svijeta – Grčkoj, Italiji, Meksiku... Između ostalog, kao voditelj ili direktor bio je zadužen za tehničke aspekte underwritinga, razvoj proizvoda, rješavanje šteta, kako u životnim tako i u neživotnim osiguranjima. Govori talijanski, engleski, španjolski i grčki.
 


Siniša Lovrinčević,
direktor, Trust Re Cipar, Limassol

ŽIVOTOPIS: Siniša Lovrinčević rođen je u Osijeku, slovenski je državljanin, a živi u Limassolu na Cipru. Titulu magistra znanosti stekao je 2002. godine na Sveučilištu u Ljubljani. Ima 19 godina iskustva na poslovima reosiguranja na međunarodnoj razini. Na tom je području počeo raditi u Sloveniji 1997. godine, pohađajući različite seminare o (re)osiguranju, poslovne tečajeve i konferencije, a prošao je i sve procese, od preuzimanja rizika, planiranja i realizacije, marketinga, upravljanja rizicima, vođenja timova, računovodstva, upravljanja portfeljem. U Trust Reu Siniša Lovrinčević radi od 2010. Počeo je raditi kao voditelj poslovnog razvoja, zatim kao viši preuzimatelj rizika za obvezna reosiguranja i regionalni direktor (SIE, CIS). Trenutačno  je direktor Trust Reove podružnice na Cipru u Limassolu. Podružnica je odgovorna za poslovanje na tržištima Centralne i Istočne Europe, Rusije i drugih zemalja Zajednice Nezavisnih Država, te Grčke i Malte, preuzima aktivnu ulogu i u razvoju poslovanja, preuzimanja rizika za obvezno reosiguranje i marketing za sve poslovne linije Trust Rea za ta područja.
 


Sergej Simoniti,
direktor, Agencija za nadzor osiguranja, Ljubljana

ŽIVOTOPIS: Sergej Simoniti diplomirao je na Pravnom fakultetu u Ljubljani. Prvo radno iskustvo stekao je kao odvjetnik u Generali osiguranju. Godine  2000. osnovao je neovisnu konzultantsku tvrtku koja se bavila uglavnom savjetovanjem na području osiguranja. Godine 2002. pridružio se tvrtki Sava Re, u kojoj je bilo aktivan u području prava o reosiguranju, kao i proširenju grupe Sava Re na zapadnom Balkanu. Uz to, imao je aktivnu ulogu u prvoj javnoj prodaji dionica Save Re. Karijeru u Savi Re završio je kao izvršni direktor za pravne poslove i ljudske resurse i voditelj sukladnosti poslovanja. Godine 2011. Narodna skupština imenovala ga je za direktora Agencije za nadzor osiguranja. Član je i komisije za financijsku stabilnost i ponašanje sudionika na tržištu u Međunarodnoj udruzi nadzornika osiguranja. Autor je raznih knjiga, članaka i drugih publikacija iz područja osiguranja.


 


Gordana Letica,
članica Upravnog vijeća, Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga, Zagreb

ŽIVOTOPIS: Gordana Letica nakon završenog studija na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu u Zagrebu karijeru započinje kao profesorica matematike. Godine 1993. počinje raditi u osiguranju te se usavršava i završava poslijediplomsku edukaciju iz aktuarske matematike i osiguranja, organiziranu u suradnji s Institute and Faculty of Actuaries iz Londona, u Bratislavi i Zagrebu. Do 2010. radi za nekoliko društava za osiguranje na aktuarskim poslovima i reosiguranju, a od 2011. i na upravljanju rizicima kao izvršna direktorica u društvu Sunce osiguranje. Predsjednica je Hrvatskog aktuarskog društva od 2005. do siječnja 2012. godine. Na dužnost članice Upravnog vijeća Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga stupa početkom 2012. godine.
 


Jelena Lončar,
Sektor za nadzor nad obavljanjem djelatnosti osiguranja, Narodna banka Srbije, Beograd

ŽIVOTOPIS: Jelena Lončar diplomirala je na Ekonomskom fakultetu u Beogradu 2004. godine. Odmah nakon toga zaposlila se u Narodnoj banci Srbije, u Sektoru za nadzor nad obavljanjem djelatnosti osiguranja, gdje u Odjelu za aktuarske poslove i statistiku radi do danas. Od 2009. godine posjeduje licencu za obavljanje poslova ovlaštenog aktuara.
 


Marijan Ćurković,
izvanredni profesor, Pravni fakultet, Zagreb

ŽIVOTOPIS: Diplomirao je na Pravnom fakultetu u Zagrebu 1966. godine. Magistrirao je 1979. i doktorirao 1984. U osiguranju radi od 1967. (Osiguravajući zavod Beograd, Croatia osiguranje, Euroherc osiguranje, ponovno Croatia osiguranje), prošavši sve faze stručne praktične obuke, od rada na šalteru, likvidacije šteta, direktora službi, sektora podružnice, do predsjednika Uprave Croatia osiguranja od 2000. do 2004. godine. Osnivač je i tijekom osamnaest godina predsjednik Hrvatskog ureda za osiguranje.
Uza stalan praktični rad u osiguranju, bavi se i teoretskim pitanjima prava osiguranja. Počeo je objavljivati radove još 1977. u različitim stručnim časopisima u zemlji i inozemstvu. Napisao je desetak knjiga iz oblasti prava osiguranja (Međunarodna karta osiguranja motornog vozila, Obvezna osiguranja u prometu, Osiguranje života, Osiguranje osoba, Posredovanje i zastupanje u osiguranju…) i više od 200 stručnih članaka. Dugogodišnji je urednik časopisa Osiguranje. Aktivno sudjeluje na domaćim i inozemnim stručnim savjetovanjima i konferencijama. Kao izvanredni profesor predavač je na Pravnom fakultetu u Zagrebu.


Zlatan Filipović,
direktor, Bosna Re, Sarajevo

ŽIVOTOPIS: Diplomirao je pravo na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Sarajevu. Većinu radnog vijeka bavi se reosiguranjem. U  Bosna Reosiguranju je od 1987. godine, gdje je karijeru započeo kao referent za reosiguranje, a nastavio kao direktor reosiguranja i izvršni direktor za reosiguranje. U listopadu 2014. godine imenovan je direktorom Bosna Reosiguranja. Predsjednik je Skupštine Udruženja društava za osiguranje Federacije Bosne i Hercegovine. Na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Sarajevu gost je predavač za područje osiguranja i autor brojnih stručnih članaka iz oblasti osiguranja i reosiguranja objavljenih u časopisima East European Insurance Report iz Londona, World Insurance Report iz Londona, Euromoney International Reinsurance Review, Svijet osiguranja iz Zagreba i sl.
 

SorS 2016


Suzana Šakotić,
viša stručna suradnica za financije i aktuarstvo, Agencija za osiguranje Bosne i Hercegovine, Sarajevo

ŽIVOTOPIS: Suzana Šakotić diplomirala je na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Sarajevu 1998. godine. Radno iskustvo započela je u humanitarnim organizacijama te nevladinom sektoru. Radila je u Crvenom križu Federacije BiH u odjelu za financije kao stručna suradnica. Potom je radila u Društvu Crvenog križa/krsta BiH kao koordinatorica različitih programa. Od ožujka 2011. godine zaposlena je u Agenciji za osiguranje Bosne i Hercegovine na mjestu više stručne saradnice za financije i aktuarstvo.


Boris Šaban,
izvršni direktor, Nacionalni biro osiguravača Crne Gore, Podgorica

ŽIVOTOPIS: Diplomirao na  Ekonomskom Fakultet u Podgorici 1995. i magistrirao 2002. na University of North London u Londonu te stekao zvanje Master of Business Administration. Završio je niz specijalističkih tečajeva u oblasti osiguranja i reosiguranja, među kojima su najznačajniji International Aviation Course održan u organizaciji Brokerske kuće Willis Aerospace, London (2004.) i seminar Insurance for South East Europe, St John’s University New York, SAD, održan u organizaciji United States Department of Commerce (2002). Od 1998. do 2001. radio je za brokersku kuću Kininmonth Lambert-Lamert Fenchurch (kasnije Health Lambert) u Londonu. Od 1996. do 2007. radio je u Lovćen osiguranju AD Podgorica, a zatim u Lovćen RE AD Podgorica, na poslovima reosiguranja transporta i avijacije. Od travnja 2007. radi u Nacionalnom birou osiguravača Crne Gore kao izvršni direktor. Živi i radi u Podgorici, oženjen je i otac dvoje djece.
 


Hrvoje Pauković,
direktor, Hrvatski ured za osiguranje, Zagreb

ŽIVOTOPIS: Diplomirao je na Pravnom fakultetu u Rijeci, gdje je stekao i zvanje magistra pravnih znanosti na poslijediplomskom studiju „Pravo međunarodne trgovine, prometa i osiguranja“. Karijeru je započeo kao odvjetnički vježbenik, nakon čega je prešao u Croatia osiguranje (2001.- 2007.), gdje je kasnije postao direktor Sektora za pravne, kadrovske i opće poslove. S tog mjesta izabran je za direktora Hrvatskog ureda za osiguranje, a na tom mjestu se nalazi i danas. Položio je pravosudni ispit, stekao kvalifikaciju ovlaštenog posrednika u trgovini vrijednosnim papirima – broker, a završio je i usavršavanje na području osiguranja na School of Insurance, St. John's University u New Yorku. Predavač je građanskog prava na Zdravstvenom veleučilištu u Zagrebu i suradnik na Pravnom fakulteta u Rijeci. Član je Izvršnog odbora Europske federacije osiguratelja i reosiguratelja (CEA). Član je Radne skupine za provedbu i praćenje Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa (MUP), te Radne skupine pri Ministarstvu financija RH za novi  Zakon o osiguranju itd.
 


Trajče Latinovski,
direktor, Nacionalni biro za osiguranje Republike Makedonije, Skoplje

ŽIVOTOPIS: Diplomirao je na Ekonomskom fakultetu u Skoplju 1982. godine. Na istom je fakultetu 1989. magistrirao na temu "Upravljanje rizicima u osiguranju". Posjeduje 30-godišnje radno iskustvo na polju osiguranja. Karijeru je započeo 1982. u osiguravajućem društvu Makedonija kao komercijalist, a zatim je u glavnoj filijali istog društva bio zamjenik direktora. Karijeru je nastavio u osiguravajućem društvu Vardar (danas Triglav), gdje je također bio na poziciji generalnog direktora. Imenovan je direktorom Nacionalnog biroa za osiguranje Republike Makedonije u prosincu 2013. Trajče Latinovski je istovremeno i gost profesor na Fakultetu za turizam i osiguranje u Ohridu. Bio je, uz ostalo, i četiri godine predsjednik Udruženja osiguruvača u Privrednoj komori Makedonije. Kao predavač, sudjelovao je na domaćim i inozemnim konferencijama i tribinama koje su bile posvećene sferi osiguranja.
 


Maja Krumberger,
direktorica, Slovensko zavarovalno združenje, Ljubljana

ŽIVOTOPIS: Maja Krumberger je direktorica Slovenskog zavarovalnog združenja (Slovenskog udruženja osiguratelja) od lipnja 2015. Iza nje je 20 godina iskustva u osigurateljnom sektoru. Karijeru je započela još 1995. godine kao menadžerica portfelja u jednoj od danas najvećih slovenskih osiguravajućih grupa, gdje je idućih godina obnašala različite izvršne i neizvršne menadžerske funkcije u tvrtkama širom Slovenije i drugim zemljama regije Zapadnog Balkana. Godine 2012. pridružila se slovenskoj Agenciji za nadzor osiguranja kao zamjenica direktora. Bila je i zamjenska članica Odbora nadzornika EIOPA-e. Magistrirala je osiguranje na Sveučilištu u Ljubljani.


Duško Jovanović,
generalni sekretar, Udruženje osiguravača Srbije, Beograd

ŽIVOTOPIS: Duško Jovanović je generalni sekretar Udruženja osiguravača Srbije. Završio je Ekonomski fakultet, smjer Ekonomska politika i planiranje (1980). Karijeru započinje 1983. godine kao pripravnik (referent za investicije) u Narodnoj banci Srbije, u Zavodu za izradu novčanica i kovanog novca (NBS ZIN). Financijski direktor NBS ZIN-a postaje 1989. godine. Na mjesto zamjenika generalnog direktora NBS ZIN-a (rukovodeće radno mesto sa posebnim ovlaštenjima i odgovornošću) postavljen je 1995. godine od strane tadašnjeg guvernera Dragoslava Avramovića. Generalni direktor NBS ZIN-a postao je 2000. godine. Od 2003. bio je generalni direktor Organizacije za osiguranje Polis a.d. iz Beograda. Za predsjednika Upravnog odbora tvrtke Sava osiguranje a.d. postavljen je 2008. godine, a od 2012. je generalni direktor te kompanije. Od listopada 2015. generalni je sekretar Udruženja osiguravača Srbije.
 


Siniša Lovrinčević,
direktor, Trust Re Cipar, Limassol

ŽIVOTOPIS: Siniša Lovrinčević rođen je u Osijeku, slovenski je državljanin, a živi u Limassolu na Cipru. Titulu magistra znanosti stekao je 2002. godine na Sveučilištu u Ljubljani. Ima 19 godina iskustva na poslovima reosiguranja na međunarodnoj razini. Na tom je području počeo raditi u Sloveniji 1997. godine, pohađajući različite seminare o (re)osiguranju, poslovne tečajeve i konferencije, a prošao je i sve procese, od preuzimanja rizika, planiranja i realizacije, marketinga, upravljanja rizicima, vođenja timova, računovodstva, upravljanja portfeljem. U Trust Reu Siniša Lovrinčević radi od 2010. Počeo je raditi kao voditelj poslovnog razvoja, zatim kao viši preuzimatelj rizika za obvezna reosiguranja i regionalni direktor (SIE, CIS). Trenutačno  je direktor Trust Reove podružnice na Cipru u Limassolu. Podružnica je odgovorna za poslovanje na tržištima Centralne i Istočne Europe, Rusije i drugih zemalja Zajednice Nezavisnih Država, te Grčke i Malte, preuzima aktivnu ulogu i u razvoju poslovanja, preuzimanja rizika za obvezno reosiguranje i marketing za sve poslovne linije Trust Rea za ta područja.
 


Damir Zorić,
predsjednik Uprave, Euroherc osiguranje, Zagreb

ŽIVOTOPIS: Damir Zorić rođen je 1960. godine. Diplomirao je i doktorirao na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, gdje je i radio do 1991. godine. Nakon toga obavljao je različite visoke funkcije u državnoj upravi. Od 2002. godine radi u osiguranju. Od 2005. član je Uprave Sunce osiguranja d.d. Zagreb, a od 2009. predsjednik Uprave Euroherc osiguranja d.d. Zagreb. Član je Upravnog odbora SORS-a te predsjednik Upravnog odbora Hrvatskog ureda za osiguranje. 


Tadej Čoroli,
član Uprave, Zavarovalnica Triglav, Ljubljana

ŽIVOTOPIS: Tadej Čoroli je član Uprave Zavarovalnice Triglav. Diplomirao je na Pravnom Fakultetu u Ljubljani 2001. godine, a 2003. je položio pravosudni ispit. Njegova karijera je od početka vezana uz razvoj životnih i mirovinskih osiguranja, a kasnije i imovinskih osiguranja. Sudjelovao je u nekoliko eksternih projekata Zavarovalnice Triglav, od osnivanja specijaliziranog društva za zdravstveno osiguranje, uvođenja mirovinskog osiguranja u 2001. godinI, osnivanja agencije za prodaju životnih osiguranja u Sarajevu, pa do vođenja najuspješnije prodajne agencije za prodaju životnih osiguranja u Sloveniji. Tijekom karijere bio je član nekoliko nadzornih odbora i odbora direktora unutar Grupe Triglav, a sada je predsjednik Nadzornog odbora mirovinskog društva Skupna d.d., predsjednik Nadzornog odbora Triglav zdravstveno osiguranje d.d. i član Upravnog odbora Triglav INT d.d.

 


Jasna Pak,
izvanredna profesorica, Univerzitet Singidunum, Beograd

ŽIVOTOPIS: Diplomirala je na Pravnom fakultetu u Beogradu 1970. Položila je specijalistički ispit iz osiguranja 1974. i pravosudni ispit 1976. godine. Magistrirala je na temu Osiguranje nuklearnih rizika 1983. i doktorirala na Pravnom fakultetu u Beogradu na temu Osiguranje od odgovornosti za štete od proizvoda s nedostatkom 1995. godine. Od 2005. izvanredna je profesorica predmeta Pravo osiguranja i Osnove osiguranja na Univerzitetu Singidunum u Beogradu. Od 2003. do 2005. bila je docentica na predmetu „Osiguranje“ na Fakultetu za bankarstvo i trgovinu. Bila je i znanstvena suradnica Instituta za usporedno pravo, voditeljica Ureda za međunarodnu kartu osiguranja i dr. Napisala je velik broj znanstvenih i stručnih radova u časopisima i drugim publikacijama nacionalnog i međunarodnog značaja.
 


Marijan Ćurković,
izvanredni profesor, Pravni fakultet, Zagreb

ŽIVOTOPIS: Diplomirao je na Pravnom fakultetu u Zagrebu 1966. godine. Magistrirao je 1979. i doktorirao 1984. U osiguranju radi od 1967. (Osiguravajući zavod Beograd, Croatia osiguranje, Euroherc osiguranje, ponovno Croatia osiguranje), prošavši sve faze stručne praktične obuke, od rada na šalteru, likvidacije šteta, direktora službi, sektora podružnice, do predsjednika Uprave Croatia osiguranja od 2000. do 2004. godine. Osnivač je i tijekom osamnaest godina predsjednik Hrvatskog ureda za osiguranje.
Uza stalan praktični rad u osiguranju, bavi se i teoretskim pitanjima prava osiguranja. Počeo je objavljivati radove još 1977. u različitim stručnim časopisima u zemlji i inozemstvu. Napisao je desetak knjiga iz oblasti prava osiguranja (Međunarodna karta osiguranja motornog vozila, Obvezna osiguranja u prometu, Osiguranje života, Osiguranje osoba, Posredovanje i zastupanje u osiguranju…) i više od 200 stručnih članaka. Dugogodišnji je urednik časopisa Osiguranje. Aktivno sudjeluje na domaćim i inozemnim stručnim savjetovanjima i konferencijama. Kao izvanredni profesor predavač je na Pravnom fakultetu u Zagrebu.


Zlatan Filipović,
direktor, Bosna Re, Sarajevo

ŽIVOTOPIS: Diplomirao je pravo na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Sarajevu. Većinu radnog vijeka bavi se reosiguranjem. U  Bosna Reosiguranju je od 1987. godine, gdje je karijeru započeo kao referent za reosiguranje, a nastavio kao direktor reosiguranja i izvršni direktor za reosiguranje. U listopadu 2014. godine imenovan je direktorom Bosna Reosiguranja. Predsjednik je Skupštine Udruženja društava za osiguranje Federacije Bosne i Hercegovine. Na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Sarajevu gost je predavač za područje osiguranja i autor brojnih stručnih članaka iz oblasti osiguranja i reosiguranja objavljenih u časopisima East European Insurance Report iz Londona, World Insurance Report iz Londona, Euromoney International Reinsurance Review, Svijet osiguranja iz Zagreba i sl.
 

SorS 2015

 


Siniša Lovrinčević,
direktor, Trust Re Cipar, Limassol

ŽIVOTOPIS: Siniša Lovrinčević rođen je u Osijeku, slovenski je državljanin a živi u Limassolu na Cipru. Titulu Magistra znanosti stekao je 2002. godine na Sveučilištu u Ljubljani. Siniša ima 18 godina iskustva na poslovima reosiguranja na međunarodnoj razini. Na tom je području počeo raditi u Sloveniji 1997. godine, pohađajući razne seminare o (re)osiguranju, poslovne tečajeve i konferencije, a prošao je i sve procese, od preuzimanja rizika, planiranja i realizacije, marketinga, upravljanja rizicima, vođenja timova, računovodstva, upravljanja portfeljem. U Trust Reu Siniša radi od 2010. Počeo je raditi kao voditelj poslovnog razvoja, zatim kao viši preuzimatelj rizika za obvezna reosiguranja i regionalni direktor (SIE, CIS). Trenutno, Siniša je direktor Trust Reove podružnice na Cipru u Limassolu. Podružnica je odgovorna za poslovanje koje proizlazi iz Centralne i Istočne Europe, Rusije i drugih zemalja Zajednice Nezavisnih Država, te Grčke, i preuzima aktivnu ulogu u razvoju poslovanja, preuzimanja rizika za obvezno reosiguranje i marketing za sve poslovne linije Trust Rea za ta područja.
 


Zlatan Filipović,
direktor, Bosna Reosiguranje, Sarajevo

ŽIVOTOPIS: Diplomirao je pravo na Pravnom fakultetu Univerziteta u Sarajevu. Najveći period od  26 godina radnog staža radi u oblasti reosiguranja. U  Bosna Reosiguranju je od 1987. godine, gdje je karijeru započeo kao referent za reosiguranje, zatim direktor reosiguranja i izvršni direktor za reosiguranje, a u listopadu 2014. godine imenovan je direktorom Bosna Reosiguranja. Predsjednik je Skupštine Udruženja društava za osiguranje Federacije Bosne i Hercegovine. Na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu gost je predavač za područje osiguranja i autor brojnih stručnih članaka o temama iz oblasti osiguranja i reosiguranja objavljenih u časopisima East European Insurance Report iz Londona, World Insurance Report iz Londona, Euromoney International Reinsurance Review, Svijet osiguranja iz Zagreba i sl.
 


Vladimir Njegomir,
docent, Fakultet za pravne i poslovne studije, Novi Sad

ŽIVOTOPIS: Diplomirao je, magistrirao i doktorirao iz područja upravljanja rizikom, osiguranja i reosiguranja. Nagrađen je kao najbolji student četvrte godine u generaciji na Ekonomskom fakultetu u Subotici. Radio je kao ekonomski analitičar u softverskoj kompaniji sa sjedištem u Londonu, gdje je devet godina radio na poslovima analize financijske uslužne industrije, posebno sektora upravljanja rizicima, osiguranja i reosiguranja. Doktorirao je 2009. godine a 2010. je izabran za zvanje docenta na Fakultetu za pravne i poslovne studije u Novom Sadu. Dobitnik je nagrade Narodne banke Srbije za znanstvenoistraživački rad u 2011. godini. Objavio je 3 autorske i 5 koaturoskih knjiga te više od 140 radova.
 


Tadej Čoroli,
član Uprave, Zavarovalnica Triglav, Ljubljana

ŽIVOTOPIS: Tadej Čoroli je član Uprave Zavarovalnice Triglav. Diplomirao je na Pravnom Fakultetu u Ljubljani 2001. godine, a 2003. je položio pravosudni ispit. Njegova karijera je od početka vezana uz razvoj životnih i mirovinskih osiguranja, a kasnije i imovinskih osiguranja. Sudjelovao je u nekoliko eksternih projekata Zavarovalnice Triglav, od osnivanja specijaliziranog društva za zdravstveno osiguranje, uvođenja mirovinskog osiguranja u 2001. godinI, osnivanja agencije za prodaju životnih osiguranja u Sarajevu, pa do vođenja najuspješnije prodajne agencije za prodaju životnih osiguranja u Sloveniji. Tijekom karijere bio je član nekoliko nadzornih odbora i odbora direktora unutar Grupe Triglav, a sada je predsjednik Nadzornog odbora mirovinskog društva Skupna d.d., predsjednik Nadzornog odbora Triglav zdravstveno osiguranje d.d. i član Upravnog odbora Triglav INT d.d.

 


Boris Šaban,
izvršni direktor, Nacionalni biro osiguravača Crne Gore, Podgorica

ŽIVOTOPIS: Diplomirao na  Ekonomskom Fakultet u Podgorici 1995. i magistrirao 2002. na University of North London u Londonu te stekao zvanje Master of Business Administration. Završio je niz specijalističkih tečajeva u oblasti osiguranja i reosiguranja, među kojima su najznačajniji International Aviation Course održan u organizaciji Brokerske kuće Willis Aerospace, London (2004.) i seminar Insurance for South East Europe, St John’s University New York, SAD, održan u organizaciji United States Department of Commerce (2002). Od 1998. do 2001. radio je za brokersku kuću Kininmonth Lambert-Lamert Fenchurch (kasnije Health Lambert) u Londonu. Od 1996. do 2007. radio je u Lovćen osiguranju AD Podgorica, a zatim u Lovćen RE AD Podgorica, na poslovima reosiguranja transporta i avijacije. Od travnja 2007. radi u Nacionalnom birou osiguravača Crne Gore kao izvršni direktor. Živi i radi u Podgorici, oženjen je i otac dvoje djece.
 


Hrvoje Pauković,
direktor, Hrvatski ured za osiguranje, Zagreb

ŽIVOTOPIS: Diplomirao je na Pravnom fakultetu u Rijeci, gdje je stekao i zvanje magistra pravnih znanosti na poslijediplomskom studiju „Pravo međunarodne trgovine, prometa i osiguranja“. Karijeru je započeo kao odvjetnički vježbenik, nakon čega je prešao u Croatia osiguranje (2001.- 2007.), gdje je kasnije postao direktor Sektora za pravne, kadrovske i opće poslove. S tog mjesta izabran je za direktora Hrvatskog ureda za osiguranje, a na tom mjestu se nalazi i danas. Položio je pravosudni ispit, stekao kvalifikaciju ovlaštenog posrednika u trgovini vrijednosnim papirima – broker, a završio je i usavršavanje na području osiguranja na School of Insurance, St. John's University u New Yorku. Predavač je građanskog prava na Zdravstvenom veleučilištu u Zagrebu i suradnik na Pravnom fakulteta u Rijeci. Član je Izvršnog odbora Europske federacije osiguratelja i reosiguratelja (CEA). Član je Radne skupine za provedbu i praćenje Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa (MUP), te Radne skupine pri Ministarstvu financija RH za novi  Zakon o osiguranju itd.
 


Drago Cotar, Slovensko zavarovalno združenje,
Ljubljana

ŽIVOTOPIS: Nakon završetka Visoke ekonomsko-komercijalne škole u Mariboru, Drago Cotar je svoju karijeru gotovo u potpunosti posvetio industriji osiguranja. Od 1976. godine zaposlen je u Zavarovalnici Maribor, u početku kao viši nezavisni referent za obradu zahtjeva u sektoru transporta i osiguranja kredita, a zatim kao šef Odjela za vrednovanje i likvidaciju transporta i osiguranja kredita, te kao pomoćnik direktora za provedbu osiguranja. Godine 1990. postao je direktor, a 1995. predsjednik Uprave Zavarovalnice Maribor. Od kraja 2013. godine do kraja svibnja ove godine bio je direktor Slovenskega zavarovalnega združenja. U dugoj i uspješnoj karijeri, gospodin Cotar je obavljao i još uvijek obavlja mnoge važne funkcije: predsjednik Slovenskega zavarovalnega združenja, član upravnog odbora Mreže za društvenu odgovornost Slovenije, član nadzornog odbora Nuklearnog poola, član Stručnog savjeta projekta brzo rastućih kompanija Gazela, predsjednik Nogometnog kluba Maribor, predsjednik Organizacijskog odbora Zlatna lisica, itd.


Trajče Latinovski,
direktor, Nacionalni biro za osiguranje Republike Makedonije, Skoplje

ŽIVOTOPIS: Diplomirao je na Ekonomskom fakultetu u Skoplju 1982. godine. Na istom je fakultetu 1989. magistrirao na temu "Upravljanje rizicima u osiguranju". Posjeduje 30-godišnje radno iskustvo na polju osiguranja. Karijeru je započeo 1982. u osiguravajućem društvu Makedonija kao komercijalist, a zatim je u glavnoj filijali istog društva bio zamjenik direktora. Karijeru je nastavio u osiguravajućem društvu Vardar (danas Triglav), gdje je također bio na poziciji generalnog direktora. Imenovan je direktorom Nacionalnog biroa za osiguranje Republike Makedonije u prosincu 2013.
Trajče Latinovski je istovremeno i gost profesor na Fakultetu za turizam i osiguranje u Ohridu. Bio je, uz ostalo, i četiri godine predsjednik Udruženja osiguruvača u Privrednoj komori Makedonije. Kao predavač, sudjelovao je na domaćim i inozemnim konferencijama i tribinama koje su bile posvećene sferi osiguranja.
 

 

SorS 2014

Aida Imamović, dipl. oec.
Aida Imamović diplomirala je na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu 1999. godine. Ima zvanje ovlaštenog računovođe. Prvo radno iskustvo stjecala je u BH osiguranju d.d. Sarajevo, gdje je bila zaposlena od novembra 1999. godine do aprila 2011. godine. Na mjestu šefa za knjigovodstvene poslove Triglav osiguranja, podružnica Sarajevo, radila je u razdoblju od 2001. do novembra 2007. godine. Od novembra 2007. do aprila 2011. godine obavljala je funkciju rukovodioca odjeljenja za finansije Triglav osiguranja d.d. Sarajevo. Bila je članica Nadzornog odbora Poljooprema d.d. Sarajevo i članica Odbora za reviziju Sarajevostan d.d. Od aprila 2011. godine do danas zaposlena je u Agenciji za osiguranje Bosne i Hercegovine na mjestu voditeljice Odjeljenja za međunarodnu saradnju, finansije, statistiku i aktuarstvo.
Mr. sc. Boris Šaban
Diplomirao na  Ekonomskom Fakultet u Podgorici 1995. i magistrirao 2002. na University of North London u Londonu te stekao zvanje Master of Business Administration. Završio je niz specijalističkih tečajeva u oblasti osiguranja i reosiguranja, među kojima su najznačajniji International Aviation Course održan u organizaciji Brokerske kuće Willis Aerospace, London (2004.) i seminar Insurance for South East Europe, St John’s University New York, SAD, održan u organizaciji United States Department of Commerce (2002). Od 1998. do 2001. radio je za brokersku kuću Kininmonth Lambert-Lamert Fenchurch (kasnije Health Lambert) u Londonu. Od 1996. do 2007. radio je u Lovćen osiguranju AD Podgorica, a zatim u Lovćen RE AD Podgorica, na poslovima reosiguranja transporta i avijacije. Od travnja 2007. radi u Nacionalnom birou osiguravača Crne Gore kao izvršni direktor. Živi i radi u Podgorici, oženjen je i otac dvoje djece.
Mario Pavlak
Mario Pavlak je voditelj Informacijskog centra Hrvatskog ureda za osiguranje od 2007. godine. Osim primarnog zaduženja u razvoju integralnog informacijskog sustava Hrvatskog ureda za osiguranje i razvoju e-komunikacije s društvima za osiguranje, intenzivno je radio na uvođenju središnjeg statističkog sustava osiguranja u RH i pripremama za liberalizaciju obveznog osiguranja od automobilske odgovornosti.
Mr. sc. Trajče Latinovski
Diplomirao je na Ekonomskom fakultetu u Skoplju 1982. godine. Na istom je fakultetu 1989. magistrirao na temu "Upravljanje rizicima u osiguranju". Posjeduje 30-godišnje radno iskustvo na polju osiguranja. Karijeru je započeo 1982. u osiguravajućem društvu Makedonija kao komercijalist, a zatim je u glavnoj filijali istog društva bio zamjenik direktora. Karijeru je nastavio u osiguravajućem društvu Vardar (danas Triglav), gdje je također bio na poziciji Generalnog direktora. Imenovan je direktorom Nacionalnog biroa za osiguranje Republike Makedonije u prosincu 2013.
Trajče Latinovski je istovremeno i gost profesor na Fakultetu za turizam i osiguranje u Ohridu. Bio je, uz ostalo, i četiri godine predsjednik Udruženja osiguruvača u Privrednoj komori Makedonije. Kao predavač, sudjelovao je na domaćim i inozemnim konferencijama i tribinama koje su bile posvećene sferi osiguranja.
Mr. sc. Zvonko Ivanušić
Zvonko Ivanušič je od 2008. predsjednik Uprave kompanije Sava Re. Prije toga četiri je godine radio kao zamjenik predsjednika Uprave. U toj tvrtki je počeo raditi još 2002.  kao savjetnik Uprave. Prije zaposlenja u tvrtki Sava Re, Zvonko Ivanušič je od 2000. godine bio ministar financija Republike Slovenije. Prije toga bio je na različitim vodećim pozicijama, među ostalim od 1997. do 2000. bio je predsjednik Uprave Zavarovalnice Slovenica, od 1994. do 1997. predsjednik Uprave Kmečke družbe i od 1993. do 1994. glavni direktor družbe Belt-Livar Črnomelj. Od 2007. također je predsjednik Nadzornog odbora Zavarovalnice Tilia, a prije toga bio je član Nadzornog odobra. Zvonko Ivanušič je na Sveučilištu u Ljubljani postao diplomirani ekonomist te magistar ekonomskih znanosti, a na Sveučilištu u Mariboru diplomirani ekonomist.
Mr. sc. Milo Marković
Rođen je u Beogradu. Diplomirao je na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Beogradu 2008. godine, smjeru financije, bankarstvo i osiguranje. Master studije na modulu aktuarstvo završio je na istom fakultetu 2012. godine. Tijekom školovanja dobitnik je brojnih nagrada, stipendija i priznanja Vlade Republike, Grada Beograda i nekoliko eminentnih kompanija za ostvarene rezultate. Profesionalnu karijeru započeo je 2008. godine na mjestu aktuara u Kompaniji Dunav osiguranje a.d.o., a počevši od 2013. godine radno je angažiran u Udruženju osiguravača Srbije, najprije na mjestu glavnog aktuara, a zatim direktora Biroa zelene karte. Nositelj je prestižne licence ovlaštenog aktuara izdane od strane Narodne banke Srbije. Sudjelovao je na brojnim seminarima iz oblasti osiguranja u zemlji i inozemstvu. Područje profesionalnog interesa su mu osiguranje i aktuarstvo.
Mr. sc. Uroš Ivanc
Diplomirao je na Ekonomskom fakultetu u Ljubljani. Godine 2000. završio je i MBA program, u okviru kojeg je magistrirao 2004. godine iz područja menadžmenta i organizacije. U istoj godini završio je treći ispit i dobio licencu CFA. Od 2007. je i portfelj menadžer s licencom Komisije za vrijednosne papire Republike Srbije. Prije dolaska u Triglav, radio je kao financijski savjetnik - junior u tvornici kartonske ambalaže GEP Kartonaža iz Murske Sobote. U Triglavu je najprije radio kao analitičar za dionice, a kasnije kao portfelj menadžer Triglavova slovenskog mirovinskog fonda. Početkom 2004. godine preuzeo je vođenje odjela za korporativne financije, gdje je radio na nekoliko Triglavovih akvizicija. Od prosinca 2005. godine radi kao izvršni direktor za financije u Zavarovalnici Triglav. Tokom karijere bio je član nekoliko nadzornih odbora i odbora direktora unutar Grupe Triglav, član je Nadzornog odbora NLB d.d. i predsjednik slovenskog društva CFA charterholdera sa statusom pridruženog društva CFA Institute.
Hrvoje Odak
Hrvoje Odak diplomirao je novinarstvo na Hrvatskim studijima Sveučilišta u Zagrebu i upisao poslijediplomski studij „Upravljanje marketinškom komunikacijom“ na zagrebačkom Ekonomskom fakultetu. 2013. godine dobio je i diplomu iz Agile menadžmenta 3.0. U lipnju 1999. zapošljava se kao honorarni novinar u Slobodnoj Dalmaciji, a od 2000. godine radi kao urednik na portalu index.hr te paralelno vodi nekoliko manjih internetskih portala. 2004. godine dolazi u Croatia osiguranje, gdje započinje karijeru u Službi za korporativne komunikacije. Od 2008. do 2010. godine vodi Odjel za eksterno komuniciranje, nakon čega dolazi na radno mjesto direktora Službe za korporativne komunikacije. U veljači 2013. preuzima dužnost direktora Službe za marketing i korporativne komunikacije, koju obnaša i danas. Aktivni je član udruge HUOJ i čest gost predavač na različitim marketinškim i komunikacijskim konferencijama u regiji.
Prof. dr. sc. Marijan Ćurković
Marijan Ćurković diplomirao je na Pravnom fakultetu u Zagrebu 1966. Magistrirao je 1979. i doktorirao 1984. U osiguranju radi od 1967. (Osiguravajući zavod Beograd, Croatia osiguranje, Euroherc osiguranje, ponovno Croatia osiguranje), prošavši sve faze stručne praktične obuke, od rada na šalteru prodaje, likvidacije šteta, direktora službi, sektora podružnice, do predsjednika Uprave Croatia osiguranja u mandatu od 2000. do 2004. godine. Osnivač je i tijekom osamnaest godina predsjednik Hrvatskog ureda za osiguranje, kojeg je vodio do svih integracija u međunarodnom sustavu zelene karte osiguranja motornih vozila.
Uz stalni praktični rad u osiguranju, bavi se i teoretskim pitanjima prava osiguranja. Počeo je objavljivati radove još 1977. u raznim stručnim časopisima u zemlji i inozemstvu. Napisao je desetak knjiga iz oblasti prava osiguranja (Međunarodna karta osiguranja motornog vozila, Obvezna osiguranja u prometu, Osiguranje života, Osiguranje osoba, Posredovanje i zastupanje u osiguranju …) i više od 200 stručnih članaka. Dugogodišnji je urednik časopisa Osiguranje. Aktivno sudjeluje na domaćim i inozemnim stručnim savjetovanjima i konferencijama. Kao izvanredni profesor predavač je na Pravnom fakultetu u Zagrebu.

SorS 2013

Suzana Šakotić, dipl. oec.
Diplomirala na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Sarajevu 1998. godine. Radno iskustvo započela u humanitarnim organizacijama te nevladinom sektoru. Radila u Crvenom križu Federacije BiH u odjelu za financije kao stručni saradnik. Potom je radila u Društvu Crvenog križa/krsta BiH kao koordinator različitih programa. Od ožujka 2011. godine zaposlena u Agenciji za osiguranje Bosne i Hercegovine na mjestu višeg stručnog saradnika za finansije i aktuarstvo.

Mr. sc. Boris Šaban
Diplomirao je na Ekonomskom fakultet u Podgorici, a magistrirao na University of North London, i stekao zvanje Master of Business Administration. Završio je niz specijalističkih tečajeva u oblasti osiguranja i reosiguranja, među kojima su najznačajniji: International Aviation Course, London, održan u organizaciji Brekerske kuće Willis Aerospace, London UK te Seminar Insurance for Southe East Europe, St John’s University New York, NY, USA održan u odganizaciji United States Department of Commerce. Od 2007. godine zaposlen je u Nacionalnom birou osiguravača Crne Gore na mjestu izvršnog direktora. Od 1996. do 2007. radio je u Lovćen osiguranju AD Podgorica, a zatim u Lovćen-RE AD Podgorica na poslovima reosiguranja transporta i avijacije.
U razdoblju od 1998. do 2001. intezivno je boravio u Londonu na programu obuke i rada s brokerskom kućom Kininmonth Lambert-Lamert Fenchurch, kasniji Heath Lambert nakon spajanja dvije kuće.

 
Mr. sc. Hrvoje Pauković
Diplomirao je na Pravnom fakultetu u Rijeci, gdje je stekao i zvanje magistar pravnih znanosti na poslijediplomskom studiju „Pravo međunarodne trgovine, prometa i osiguranja“. Karijeru je započeo kao odvjetnički vježbenik nakon čega je prešao u Croatia osiguranje d.d. (2001.- 2007.) gdje je kasnije postao direktor Sektora za pravne, kadrovske i opće poslove. S tog mjesta izabran je za direktora Hrvatskog ureda za osiguranje, što je i danas. Položio je pravosudni ispit, stekao kvalifikaciju ovlaštenog posrednika u trgovini vrijednosnim papirima – broker, a završio je i usavršavanje na području osiguranja na School of Insurance, St. John’s University u New Yorku. Predavač je građanskog prava na Zdravstvenom veleučilištu u Zagrebu i suradnik na Pravnom fakultetu u Rijeci. Član je Izvršnog odbora Europske federacije osiguratelja i reosiguratelja (Insurance Europe – ex. CEA). Član je Radne skupine za provedbu i praćenje Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa (MUP), te Radne skupine pri Ministarstvu financija RH za novi Zakon o osiguranju i novi Zakon o obveznim osiguranjima u prometu itd.
 
 
Dr.sc. Klime Poposki
Diplomirao je na Ekonomskom fakultetu u Skopju 1994. Na istom je fakultetu magistrirao 2001. te doktorirao 2006. godine. Predsjednik je Savjeta stručnjaka u Agenciji za superviziju osiguranja od njezina osnivanja, a mandat za profesionalni angažman dobio je od Parlamenta u trajanju od pet godina. Od ožujka 1999. radi na Univerzitetu Sv. Kliment Ohridski, Fakultetu za turističke i organizacijske nauke kako asistent, a 2007. postaje docent. Predaje na kolegijima uvod u osiguranje, financijski menadžment i financijske institucije i tržišta. Od 1995. do 1999. radio je kao financijski analitičar u Almako banci Skopje.Od siječnja 2008. radi kao konzultant u CEF Ljubljana, a od svibnja 2007. radi kako konzultant za Academic Training Association, Nizozemska. Dodatno se educirao i usavršavao na puno renomiranih svjetskih sveučilišta, od kojih izdvajamo La Crosse, Wisconsin, USA, Nottingham, UK i Humbolt Univerzitet, Berlin. Objavio je više od 30 radova iz područja osiguranja.
 

Mateja Lamovšek, dipl. oec.  
Diplomirala je na Ekonomskom fakultetu u Ljubljani. Od tada je zaposlena u slovenskem zavarovalnem združenju na odsjeku imovinskih i transportnih osiguranja, kao i na području financija, računovodstva, poreza, upravljanja rizicima osiguravajućih društava. Trenutačno radi i na području statistike i analiza.

Vladan Manić, BS in Economics
Vladan Manić generalni je tajnik Udruženja osiguravatelja Srbije (UOS) od travnja 2011. godine. Zamjenik je predsjednika Stručne radne skupine Vlade Republike Srbije za unaprjeđenje sustava osiguranja u prometu, član Radne grupe Vlade Republike Srbije za provođenje projekta osiguranja rizika u slučaju elementarnih nepogoda, kao i član Ekspertskog tima za dijalog s privremenim institucijama samouprave u Prištini u okviru Grupe za provedbu u oblasti “slobode kretanja”. Prije preuzimanja funkcije generalnog tajnika UOS-a gospodin Manić bio je savjetnik ministra financija Vlade Republike Srbije i koordinator Sektora za financijski sustav. Autor je brojnih zakona u oblasti financijskog sustava (bankarstvo, platni promet, devizno poslovanje, osiguranje, leasing, vrijednosnice). Zaključkom Vlade bio je imenovan šefom delegacije Republike Srbije za pregovore sa Svjetskom bankom u vezi s jamstvom za zaduživanje, kao i član izaslanstva Republike Srbije za pregovore u vezi s projektom osiguranja rizika u slučaju elementarnih nepogoda. Tijekom svog rada u okviru državnih institucija, zauzimao je i pozicije višeg savjetnika u Narodnoj banci Srbije (ranije Jugoslavije) i načelnika u Ministarstvu financija i gospodarstva Republike Srbije. Vladan Manić ima i bogato iskustvo iz bankarskog sektora. Bio je član Izvršnog odbora Marfin banke, izvršni direktor u Vojvođanskoj i Societe Generale banci, kao i član Upravnog odbora JUBMES banke. Diplomirao je na Ekonomskom fakultetu u Beogradu na smjeru Poslovne financije i računovodstvo, nosilac je zvanja ovlaštenog računovođe i revizora, ima položen državni stručni ispit. U više navrata stručno se usavršavao u inozemstvu (SAD, Belgija, Francuska, Švicarska, Njemačka) na teme supervizije financijskog sustava, osiguranja depozita, upravljanja financijskom krizom, mikrokreditnih institucija i primjene Direktiva EU u oblasti financija. Autor je velikog broja stručnih radova u specijaliziranim časopisima i zbornicima radova.

Stanislav Vrtunski, MBA  
U svibnju 2012. godine postao je član Uprave Zavarovalnice Triglav, najvećeg osiguravajućeg društva u Sloveniji, u kojem je ranije bio izvršni direktor za štete imovinskog osiguranja. Nakon studija strojarstva, 1996. godine otišao je u Pariz, gdje je godinu dana kasnije uspješno završio postdiplomske studije (MBA) na pariškoj školi Copernic. Godine 1997. počeo je karijeru kao revizor u francuskoj tvrtci Mazars. Godine 2001. je na Centre d´études actuarielles završio postdiplomski program za aktuare. Prije dolaska u Sloveniju Vrtunski je šest godina bio generalni direktor francuskog osiguravajućeg društva La Parisienne Assurances. Ovaj 40-godišnji stručnjak, rođen u Novom sadu, član je i dvaju strukovnih društava: slovenskog aktuarskog društva i francuskog udruženja mladih osiguravatelja.

Dr.sc. Damir Zorić  
Damir Zorić rođen je 1960. godine. Diplomirao je i doktorirao na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, gdje je i radio do 1991. godine. Nakon toga obavljao je različite visoke funkcije u državnoj upravi. Od 2002. godine radi u osiguranju. Od 2005. član je Uprave Sunce osiguranja d.d. Zagreb, a od 2009. predsjednik Uprave Euroherc osiguranja d.d. Zagreb. Član je Upravnog odbora SORS-a te predsjednik Upravnog odbora Hrvatskog ureda za osiguranje.

Pavel Gojkovič, dipl. mat.  
Pavel Gojković diplomirao je na fakultetu za prirodne nauke i tehnologiju na Univerzitetu u Ljubljani. Poslovnu karijeru u osiguranju započinje u Zavarovalnici Triglav, gdje je bio zaposlen od 1992. do 2006. godine. U tom razdoblju aktivno sudjeluje u razvoju produkata, te vodi područje razvoja i aktuarstva osobnih osiguranja od 1998. do 2005., kada preuzima funkciju izvršnog direktora osobnih osiguranja. Od 2006. do 2011. zaposlen je u NLB Vita, životnom osiguranju kao član Uprave, a nakon toga u slovenskom predstavništvu Allianz Hungaria osiguranja kao direktor za životna osiguranja. Od travnja 2011. zaposlen je u Pozavarovalnici Sava, gdje je odgovoran za područje životnih osiguranja u okviru sektora za strateške investicije. 

SorS 2012

Aida Imamović, dipl. oec.
Diplomirala je Ekonomskom fakultetu u Sarajevu. Od 1999. do travnja 2011. radila je u Triglav BH osiguranju, gdje je od 2007. bila rukovoditeljica Odjeljenja finansija. Trenutno je zaposlena u Agenciji za osiguranje u BIH na mjestu rukovoditeljice Odjeljenja za međunarodnu saradnju, finansije, statistiku i aktuarstvo.
Mr. sc. Boris Šaban
Diplomirao na Ekonomskom Fakultetu u Podgorici i magistrirao na University of North London u Londonu te stekao zvanje Master of Business Administration. Završio je niz specialističkih kurseva u oblasti osiguranja i reosiguranja. Od 1998. do 2001. radio je za brokersku kuću Kininmonth Lambert- Lamert Fenchurch (kasnije Health Lambert) u Londonu. Od 1996. do 2007. radio je u Lovćen osiguranju. Od travnja 2007. radi u Nacionalnom Birou Osiguravača Crne Gore kao izvršni direktor.
Mr. sc. Hrvoje Pauković
Diplomirao je na Pravnom fakultetu u Rijeci, gdje je stekao i zvanje magistar pravnih znanosti na poslijediplomskom studiju „Pravo međunarodne trgovine, prometa i osiguranja“. Karijeru je započeo kao odvjetnički vježbenik nakon čega je prešao u Croatia osiguranje d.d. (2001.- 2007.) gdje je kasnije postao direktor Sektora za pravne, kadrovske i opće poslove. S tog mjesta je izabran za direktora Hrvatskog ureda za osiguranje na kojem mjestu se nalazi i danas. Položio je pravosudni ispit, stekao kvalifikaciju ovlaštenog posrednika u trgovini vrijednosnim papirima – broker, a završio je i usavršavanje na području osiguranja na School of Insurance, St. John's University u New Yorku. Predavač je građanskog prava na Zdravstvenom veleučilištu u Zagrebu i suradnik na Pravnom fakulteta u Rijeci. Član je Izvršnog odbora Europske federacije osiguratelja i reosiguratelja (CEA). Član je Radne skupine za provedbu i praćenje Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa (MUP), te Radne skupine pri Ministarstvu financija RH za novi Zakon o osiguranju itd.
 
Vladan Manić, dipl .oec.
Diplomirao je na Ekonomskom fakultetu u Beogradu, ima zvanje ovlaštenog računovođe i revizora kao i položen državni stručni ispit. Od aprila 2011. godine generalni je sekretar Udruženja osiguravača Srbije. Član je i Upravnog odbora JUBMES banke, zamjenik predsjednika Stručne radne grupe Vlade Republike Srbije za unapređenje sistema osiguranja u prometu i član Radne grupe Vlade Republike Srbije za provođenje projekta osiguranja rizika u slučaju elementarnih nepogoda.
Prije preuzimanja funkcije generalnog sekretara UOS-a, bio savjetnik ministra financija Vlade Republike Srbije i član vladinih Komisija za pristupanje Srbije EU  i Svjetskoj trgovinskoj organizaciji.
Ima i bogato iskustvo iz bankarskog sektora. Bio je član Izvršnog odbora Marfin banke, izvršni direktor u Vojvođanskoj i Societe Generale banci, viši savjetnik u Narodnoj banci Srbije i načelnik u Ministarstvu financija.
 
Tomaž Mancini, prof. 
Rođen je u Ljubljani, gdje je završio Filozofski fakultet kao profesor geografije i sociologije i prvi se put zaposlio u Zavodu Republike Slovenije za statistiku (današnji SURS). Nakon 17 godina rada u Upravi zaposlio se u Slovenskom zavarovalnom birou (danas Slovensko zavarovalno združenje – SZZ) kao statističar. Napisao je više od deset znanstvenih članaka iz područja statistike školstva, okoliša i osiguranja, te radio na dvjema edukativnim televizijskim emisijama. U slobodno vrijeme najčešće svira violinu.
Dr. sc. Jasna Pak
Izvanredna je profesorica na predmetima "Pravo osiguranja" i "Osnove osiguranja" na Univerzitetu Singidunum. Diplomirala je, magistrirala (tema: Osiguranje nuklearnih rizika) i doktorirala (tema: Osiguranje od odgovornosti za štete od proizvoda s nedostatkom) na Pravnom fakultetu u Beogradu. Prije toga radila je kao docentica na predmetu "Osiguranje" na Fakultetu za bankarstvo i trgovinu BK Univerziteta (2003. – 2005.), znanstvena suradnica na Institutu za usporedno pravo (1995. – 2003.), direktorica Biroa ua međunarodnu kartu osiguranja u Udruženju osiguravajućih organizacija Jugoslavije (1989. – 1993.) i dr. Autorica je niza znanstvenih i stručnih radova u časopisima i drugim publikacijama nacionalnog i međunarodnog značenja. Od stranih jezika govori francuski, engleski i njemački jezik.

Jaka Dolenc, dipl. oec.

Diplomirao je na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Mariboru.
Prva radna iskustva stekao je kao samostalni komercijalist za imovinsko osiguranje u Zavarovalnici Triglav, a zatim je radio kao pomoćnik direktora prodaje.
Godine 2008. karijeru nastavlja kao ovlašteni predstavnik Upravnog odbora – prokurist u Triglav osiguranje u Hrvatskoj. Bio je zadužen za sanaciju društva, prac´enje poslovanja i komuniciranje s matičnim društvom, a u Upravnom odboru Triglav osiguranja bio je odgovoran za financije, računovodstvo i životno osiguranje.
Od 2010. zaposlen je u Zavarovalnici Tilia kao ovlašteni predstavnik Upravnog odbora, odgovoran za prodaju i marketing. Potkraj 2011. nacionalni regulator dodijelio mu je licencu za obavljanje funkcije člana Upravnog odbora Zavarovalnice Tilia na pet godina.
Ima i potvrdu o osposobljenosti za članove nadzornih i upravnih odbora Udruženja supervizora Slovenije. Tečno govori hrvatski, engleski i njemački jezik.
 

 

 

 

 

SorS 2011

Ime predavača
Društvo/Tvrtka
Merkur BH osiguranje d.d. Sarajevo
Nacionalni Biro Osiguravača Crne Gore, Podgorica
 Nacionalni biro za osiguruvanje, Skopje
 Zavarovalnica Triglav d.d., Slovenija
Sveučilište Novi Sad
 Ekonomski fafultet, Podgorica
Fakultet tehničkih nauka, Novi Sad
Lovćen osiguranje a.d., Podgorica
Agencija za osiguranje u BiH
Udruženje osiguravača Srbije
Slovensko zavarovalno združenje
 Hrvoje Pauković  Hrvatski ured za osiguranje Zagreb

SorS 2010

Ime predavača
Društvo/Tvrtka
Bosna reosiguranje d.d., Sarajevo
Nacionalni Biro Osiguravača Crne Gore, Podgorica
Agencija za superviziju osiguranja
 Grawe Hrvatska d.d.
Slovensko zavarovalno združenje, Ljubljana
Udruženje osiguravača Srbije, Beograd
Fakultet tehničkih nauka, Novi Sad
 Dunav osiguranje

SorS 2009

Ime predavača
Društvo/Tvrtka
 Zlatko Murgić Agencija za osiguranje u Bosni i Hercegovini
Nacionalni Biro Osiguravača Crne Gore, Podgorica
UNIQA osiguranje, Zagreb
Nacionalni Biro Osiguranja Makedonije, Skopje
Slovensko zavarovalno združenje, Ljubljana
Milan Cerović
Udruženje osiguravača Srbije, Beograd
Fakultet tehničkih nauka, Novi Sad
Zavarovalnica Triglav, Ljubljana
SWISS Re, Münich

SorS 2008

Ime predavača
Društvo/Tvrtka
Zlatan Filipović
Bosna reosiguranje d.d., Sarajevo
Nacionalni Biro Osiguravača Crne Gore, Podgorica
Merkur osiguranje d.d., Zagreb
Nacionalni Biro Osiguranja Makedonije, Skopje
Siniša Lovrinčević
Sava Re, Ljubljana
Milan Cerović
Udruženje osiguravača Srbije, Beograd
Fakultet tehničkih nauka, Novi Sad
Zavarovalnica Triglav, Ljubljana
Stefanie Kleinsroth
Swiss Re germany AG, München
Robert Stude
CROATIA LLOYD d.d., Zagreb
Primož Močivnik
Sava Re, Ljubljana

SorS 2007

Ime predavača
Društvo/Tvrtka
Janez Komelj
Sava Re
Jošt Dolničar
Sava Re
Dr.sc. Mojca Piškurić
Zavarovalnica Triglav
Dr.sc. Tihomir Domazet
Hrvatski institut za financije i računovodstvo